Sosyal Medya

Güncel

YDG-H operasyonları

Siirt'te PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları şüphesiyle 30 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi. Salı günü başlatılan operasyonda ise 7 kişi tutuklandı.



PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları ÅŸüphesiyle Siirt’te 30 kiÅŸi gözaltına alındı. Salı günü Konya merkezli olarak baÅŸlatılan operasyonda ise gözaltına alınan 14 kiÅŸiden 7’si tutuklandı.

Çok sayıda silah, mühimmat ele geçirildi

Siirt Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü ekipleri, vatandaÅŸları tehdit ettikleri, huzuru bozucu eylem ve faaliyetlerde bulundukları ve hendek kazdıkları gerekçesiyle  YDG-H üyelerine yönelik çalışma baÅŸlattı. Özel harekât ekiplerinin de yer aldığı 300 polisin katılımıyla Barış, Ülkü ve Alan mahallelerindeki 30 adrese düzenlenen eÅŸ zamanlı operasyonda 30 kiÅŸi gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Dağ kadrosuna eleman kazandıran kadro yakalandı

Konya Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžubesi (TEM) ekipleri, PKK'lılara yönelik teknik ve fiziki takip ardından geçen Salı günü günün ilk ışıkları ile birlikte operasyon düzenlemiÅŸti.

Özel Harekât timlerinin desteÄŸinde Konya, Gaziantep ve Batman'da eÅŸ zamanlı düzenlenen baskında Konya'da merkez Karatay Ä°lçesi SaraçoÄŸlu Mahallesi'nde 1'i kadın 12 kiÅŸi, Gaziantep'den 1 kadın, Batman'dan 1 erkek ÅŸüpheli olmak üzere 2'si kadın 14 kiÅŸi gözaltına alındı.

Åžüphelilerin üniversite ve kent genelinde PKK'nin daÄŸ kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttüÄŸü iddia edildi. Baskında evlerde yapılan aramada örgütsel dokümanlar ve örgütü simgelenen bayrak ve simgelerin ele geçirildiÄŸi belirtildi. TEM'de ifadeleri tamamlanan ÅŸüpheliler adliyeye sevk edildi. 14 ÅŸüpheliden 7'si çıkarıldığı tutuklandı. 5 ÅŸüpheli de savcılıktaki ifadelerinin ardından, 2 ÅŸüpheli ise adli kontrol koÅŸulu ile serbest bırakıldı.

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.