Sosyal Medya

Güncel

'PKK'nın arkasında 28 devlet var'

AK Parti Ankara milletvekili adayı Cemil Çiçek, PKK'nın arkasında 28 devlet olduğunu öne sürdü.



 

Gölbaşı ÖÄŸretmenevi'nde sivil toplum kuruluÅŸları üyeleriyle bir araya gelen çiçek, Türkiye'de belirsiz bir ortam olduÄŸunu, bunun da herkesi derinden etkilediÄŸini söyledi.

Çiçek, yaÅŸanan belirsizliÄŸin 1 Kasım'da sonlanması gerektiÄŸini vurgulayarak, “EÄŸer sonlanmazsa ne olur? Kıyamet mi kopar, kıyamet kopmaz ama hayat zorlaşır. Bu belirsizlik bir an evvel bitirilemezse, Türkiye ÅŸu an yaÅŸadığımız sıkıntıların çok ötesinde sıkıntılarla karşılaşır” diye konuÅŸtu. 
 
Bazı ülkelerin PKK'ya destek verdiÄŸine dikkat çeken Çiçek, PKK'nın 28 ülkeden destek gördüÄŸüne iÅŸaret ederek, “Terörün arkasında bazen aynı kıbleye yöneldiÄŸimiz, bazen aynı ittifak içerisinde olduÄŸumuz, bazen de her ikisi birden olan uluslararası güçler var. Åžu yanlışa düÅŸmeyin, ‘bu devletin bu kadar askeri var, niye bu iti köpeÄŸi köpek barınağına tıkmıyor ya da itlaf etmiyor'. Türkiye'nin uÄŸraÅŸtığı 3-5 örgüt deÄŸil, PKK'nın arkasında 28 devlet var. Bunu bilesiniz. Türkiye bu 28 devletle uÄŸraşıyor” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.