Sosyal Medya

Güncel

'Ege Denizi'nde silahlı kişiler göçmenlere saldırıyor'

Türkiye’den Yunanistan’a geçmek isteyen göçmenler, sadece botlarının batma riski nedeniyle değil, maskeli saldırganların yol açtığı dehşet nedeniyle de ölüm kalım mücadelesi veriyor.



Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü (HRW), yayınladığı raporda Yunan Adaları etrafında Yunanistan’a geçmeye çalışan çok sayıda göçmenin maskeli kiÅŸilerin silahlı saldırısına uÄŸradığını bildirdi.

Dokuz ayrı tanığın ifadesine dayandırılan rapora göre, maskeli ve silahlı kiÅŸiler, göçmenlerin bulunduÄŸu botlara saldırıp motorlarını bozarak ya da alarak göçmenleri geri dönmeye zorluyor.

'YUNAN YETKÄ°LÄ°LER ADIM ATSIN'

Raporda bir Afgan göçmenin “Ä°lk baÅŸta bize yardım etmeye geldiklerini sandık. 5 kiÅŸiydiler, maskeleri ve silahları vardı. Botta çok sayıda kadın ve çocuk bulunuyordu. Çok korktuk. Bize saldırmadılar, sadece botumuzun motorunu alıp gittiler” ÅŸeklindeki ifadesine de yer veriliyor.

Daha önce de Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin göçmenleri ülkeye almadığı ve hatta birkaç olayda botlarını batırdığı haberleri basına yansımıştı.

HRW Yunanistan uzmanı Eva Cosse, “Bu koÅŸullarda bu insanların hayatta kalma garantisi yok. Yunan yetkililerin bu suça karşı adım atması gerek” dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.