Sosyal Medya

Güncel

Asitli saldırının sebebi 'kıskançlık'

İstanbul’da bir restoranda 3 yaşındaki çocuğa asitli madde atan zanlı aileden biri çıktı. Enişte ilk ifadesinde kıskançlık yüzünden çocuğa asit attığını söyledi. Çocuk kör olma tehlikesi ile karşı karşıya. Saldırgan tutuklandı.



Ä°stanbul’da bir restoranda 3 yaşındaki çocuÄŸa bardak içinde asitli madde attığı gerekçesiyle bir ÅŸüpheli yakalandı. Zanlı, çocuÄŸun teyzesinin eÅŸi. Åžüpheli C. A., polise verdiÄŸi ilk ifadesinde, eÅŸinin ablasının oÄŸlu olan Y. K.’ya aile içinde aşırı ilgi gösterildiÄŸi, kendi çocuÄŸuna ise aynı ilgi gösterilmediÄŸi için kıskandığını, saldırıyı bunun için yaptığını söyledi.

Babası C. K. ve annesi I. K. tarafından hastaneye götürülen 3 yaşındaki çocukta üçüncü derece yanık oluÅŸtu. Çocuk ilk müdahalenin ardından Dr. Lütfi Kırdar Kartal EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Yanık ve Yara Tedavi Merkezi’ne sevk edildi ve dökülen madde nedeniyle gözlerinde görme kaybı olduÄŸu ve yüzünde ağır yanık oluÅŸtuÄŸu belirlendi. ÇocuÄŸun kör olma tehlikesi var.

Önce çalışanlar teÅŸhis etti

AsayiÅŸ Åžube MüdürlüÄŸü tarafından yürütülen soruÅŸturmada gözaltına alınan C.A.'nın, olayın ardından Cinayet Büro AmirliÄŸi'nde lokanta çalışanları tarafından teÅŸhis edildiÄŸi, ancak delil olmadığı için bugüne kadar gözaltına alınamadığı belirtildi.

Polisin gerekli delilleri toplamasının ardından, savcılık talimatıyla C.A. akÅŸam saatlerinde gözaltına alındı. Polis ÅŸüphelinin evinde arama yaptıktan sonra, zanlıyı saÄŸlık kontrolü için hastaneye götürdü.

Saldırgan tutuklandı 

C. A. saat 21.25 sıralarında sivil bir polis aracıyla Gayrettepe'deki AsayiÅŸ Åžube MüdürlüÄŸü'ne getirildi. Zanlının kelepçeli olduÄŸu ve başını montunun kapüÅŸonuyla örttüÄŸü dikkat çekti.

C. A, gazetecilerin "Siz mi yaptınız?", "Neden yaptınız?", "ÇocuÄŸa siz mi saldırdınız?" ÅŸeklindeki sorularını yanıtsız bırakırken, sivil polisler eÅŸliÄŸinde hızla AsayiÅŸ Åžubesi MüdürlüÄŸü binasına sokuldu.

Åžüpheli C. A. ilk ifadesinde, kendisini sorgulayan polislere olayı gerçekleÅŸtirdiÄŸini itiraf etti.  Saldırgan, Y. K.’ye aile içinde aşırı ilgi gösterildiÄŸi, kendi çocuÄŸuna ise gösterilmediÄŸi için minik çocuÄŸu kıskandığını söyledi ve saldırıyı bu yüzden gerçekleÅŸtirildiÄŸini söyledi.

C. A. olaydan sonra piÅŸmanlık duyduÄŸunu söyledi. Sürekli çeliÅŸkili ifadeler verdiÄŸi öÄŸrenilen C.A.’nın yarın avukat eÅŸliÄŸinde resmi ifadesinin alınacağı açıklandı.

Yetkililer C.A.’nın sorgusuna devam edildiÄŸini, soruÅŸturmanın çok yönlü sürdürüldüÄŸünü belirtti.

C.A. "kasten yaralama" suçundan tutuklanması talebiyle sevkedildiÄŸi mahkemece tutuklandı.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.