Sosyal Medya

Kültür Sanat

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii açıldı

Deprem riski sebebiyle yenilenen Marmara İlahiyat Camii cuma namazında açıldı



Deprem riski nedeniyle yıkılarak yeniden yapılan Marmara Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi Camii, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın da katılımıyla ibadete açıldı.

"TÜMSİAD TÜMEXPO ve Uluslararası KOBÄ° Şurası/All In Tech Zirvesi'ne katılan ErdoÄŸan, daha sonra cuma namazını kılmak üzere Marmara Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi Camii'ne geçti. Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez'in cuma hutbesini okuyup, cuma namazını kıldırdığı caminin açılışına Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ, eski Kültür Bakanı Ä°smail Kahraman ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Arat da katıldı.

ErdoÄŸan, cuma namazının ardından vatandaÅŸları selamladı. Açılışta bir konuÅŸma yapan ErdoÄŸan, "Bugün gerçekten Muharrem'in 10'uncu gününde, aÅŸure gününde sizlerle bir arada olmanın mutluluÄŸunu yaşıyoruz. Gerek Marmara Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi öÄŸrencileriyle beraber bu mutluluÄŸu yaşıyoruz, gerekse çevredeki vatandaÅŸlarımızla hakikaten çok çok farklı bir mimarinin ortaya konması suretiyle Marmara Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi bugün farklı bir zenginliÄŸe kavuÅŸtu" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.