Sosyal Medya

Güncel

Beyaz Saray Netanyahu'yu uyardı

Yahudi soykırımının (Holokost) asıl sorumlusunun Nazi lideri Adolf Hitler değil, dönemin Filistin Müftüsü Hacı Emin olduğunu öne süren İsrail Başbakanı Netanyahu’ya ABD’den uyarı daha geldi.



Beyaz Saray Sözcüsü Eric Schultz, Yahudi soykırımının asıl sorumlusu olarak dönemin Filistin müftüsünü gören Ä°srail BaÅŸbakanı Benyamin Netanyahu’ya ‘tahrik edici retorik’ uyarısı yaptı. Beyaz Saray’ın 6 milyon Yahudi’yi kimin öldürdüÄŸüne dair en ufak ÅŸüphe duymadığının altını çizen Schultz, “Tarafların ÅŸiddeti daha da körükleyecek tahrik edici retorik, suçlama ve eylemlerden kaçınmasının önemine vurgulamak istiyoruz” dedi.  

 

DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de Netanyahu’nun söz konusu ifadelerine iliÅŸkin bir soruya, "Akademik çalışmalar bu tezi doÄŸrulamıyor" yanıtını vermiÅŸti.

Bu arada Ä°srail ile Filistin arasındaki gerilimin yükselmesinin ardından bir kez daha harekete geçen ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry Netanyahu ile Almanya’nın baÅŸkenti Berlin’de dün bir araya gelmiÅŸti. Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Kerry, görüÅŸmenin ‘bizleri kınamalar ve retoriklerin ötesine taşıyacak adımların atılması konusunda yardım etmesini umduÄŸunu’ söylemiÅŸti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.