Sosyal Medya

Güncel

Kazan kazan aşure kaynatıldı

İstanbul Bilim Sanat Kültür ve Eğitim Derneği tarafından Fatih Kocamustafapaşa'daki Sümbül Efendi Merkez Tekkesi'nde Muharrem Ayı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, büyük kazanlar içinde aşureler kaynatıldı.



Ä°stanbul'un fethinden sonra Sümbül Efendi Tekkesi'nde baÅŸlayan aÅŸure kaynatma geleneÄŸi 93 yıl öncesine kadar kesintisiz devam etmiÅŸti. 93 yıl aranın ardından ilk kez geçen yıl bu gelenek Ä°stanbul Bilim Sanat Kültür ve EÄŸitim DerneÄŸi tarafından yeniden hayata geçirildi. Bu yıl asırlık gelenek ikinci kez ihya edildi. Ä°SBEK Sümbül Efendi Tekkesi'nde kazan kazan aÅŸure kaynattı.

Ä°SBEK yönetim kurulu üyesi, araÅŸtırmacı - yazar Fatih Çıtlak'ta bir yandan aÅŸurelerin hazırlanmasına yardım ederken bir yandan da okunan dualara, ilahilere eÅŸlik etti. Çıtlak, “Asırlık bir geleneÄŸin canlanmasına ÅŸahit oluyoruz. Herkes O diyor yani sen ben diye çekiÅŸmeyi bıraktık. Biz olduk. Sonrada O'nun farkına vardık. Birlik olmamak için bir engel kalmıyor. Biz ÅŸuan burda aÅŸureleri, nohutları, üzümleri, ÅŸekerleri deÄŸil insanların farklı farklı oluÅŸuyla bir aşı bir aÅŸkı kaynatıyoruz” dedi.

Kaynatılan yaklaşık 3 bin 500 kilogram aÅŸure, vatandaÅŸlara dağıtılmak üzere soÄŸumaya bırakıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.