Sosyal Medya

Güncel

Macar kameraman düşürdüğü sığınmacıdan davacıymış

Macaristan sınırında oğluyla birlikte polislerden kaçmaya çalışan Suriyeli bir sığınmacıya çelme takarak düşüren kadın kameraman, düşürdüğü göçmeni dava etmeye hazırlanıyor.



Suriye’deki çatışmalardan kaçarak Avrupa ülkelerine sığınmaya çalışan göçmenlerin ülkeye giriÅŸini engellemek, giriÅŸ yapmayı baÅŸaranları da zorla kamplara yerleÅŸtiren Macaristan’dan gelen çarpıcı bir fotoÄŸraf eylül ayında basına yansımıştı. FotoÄŸrafta kadın bir kameramanın, kucağındaki oÄŸluyla polisten kaçmaya çalışan bir sığınmacıya çelme takarak yere düÅŸürdüÄŸü görülüyordu.

 

FotoÄŸrafların basına yansımasının ardından uluslararası toplum tarafından sert ÅŸekilde eleÅŸtirilen ve iÅŸten çıkarılan Petra Laszlo, Rus Izvestia gazetesine verdiÄŸi röportajda düÅŸürdüÄŸü Usame Abdül Muhsin isimli sığınmacıya 'ifadesini deÄŸiÅŸtirdiÄŸi' gerekçesiyle dava açacağını belirtti.

 

'FACEBOOK'TAN DAVACIYIM'

 

Bununla da yetinmeyen Laszlo, kendisine yönelik tepkileri körüklediÄŸini iddia ettiÄŸi Facebook hakkında da dava açacağını açıkladı. Amacının polise yardım etmek olduÄŸunu, ancak hayatının mahvolduÄŸunu kaydeden Laszlo, “Ben ve eÅŸim, Facebook’un (ÅŸu anki) durumumda büyük bir rol sahibi olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Ä°nsanların bana karşı hırçınlaÅŸmasına yardımcı oldu” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.