Sosyal Medya

Güncel

Hac faciasında 34 ülkenin bildirdiği kayıp 2 binin üzerinde

Mina izdihamıyla ilgili 34 ülkenin açıkladığı kayıp rakamı 2 binin üzerinde



Mina’da yaÅŸanan izdihamın üzerinden yaklaşık bir ay geçti. Sudi Arabistanlı yetkililer ölü sayısını 769 olarak duyurdu. Yaralı sayısı da 934 olarak açıklandı.

Ancak sadece Ä°ran, Nijerya, Mali ve Mısır’ın açıkladığı kayıpların toplamı binin üzerinde.

34 ülkenin açıkladığı resmi rakamlar ise ölü sayısının 2.000’i geçtiÄŸini gösteriyor.

Ä°zdihamda 198 vatandaşını kaybeden Mali’de kayıp yakınları aile bireylerini kendi imkanlarıyla arıyor:

“Aileler aradıkları yakınlarının fotoÄŸraflarını buraya getiriyor. Mekke’deki hastanelerde gönüllüler yaralıların fotoÄŸraflarını çekerek bize gönderiyor. Biz de karşılaÅŸtırıp kayıplarımızı bulmaya çalışıyoruz.”

Kayıp hacı adaylarının bulunması için Mali’nin baÅŸkenti Bamako’da bir araya gelen gönüllüler, sosyal medya üzerinden daha fazla insana yardımcı olmayı hedefliyor.

Malililer, Suudi yetkililerin ilgisizliÄŸinden ÅŸikayetçi:

“Bugün henüz Mina ile ilgili bir haber gelmedi. Olayın üzerinden neredeyse bir ay geçti, Biz hala annemin hayatta olup olmadığını öÄŸrenemedik.”

“Babandan, annenden, oÄŸlundan ya da kızından habersiz bir ay geçirmek. üstelik konuÅŸacak bir muhatap bulamadan. Buna tahammül edilemez. Korkunç bir durum.”

Öte yandan, izdihamda 450’den fazla vatandaşını kaybeden Ä°ran, ölümlerden sorumlu tuttuÄŸu Suudi Arabistan’a karşı uluslararası mahkemelerde dava açacağını duyurmuÅŸtu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.