Sosyal Medya

Güncel

MGK'da 'örgütlerle ve uzantılarıyla mücadele' konuşuldu

6 saat süren MGK'dan sonra yapılan açıklamada, "Huzur ve barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içindeki örgütlerle ve uzantılarıyla mücadele aralıksız sürecek" denildi. PKK'nın Suriye'deki uzantılarının uluslararası alanda terör örgütleri kapsamına alınması gerektiği belirtildi.



CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde yapılan Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) ekim ayı olaÄŸan toplantısı 6 saat sürdü. Toplantı sorası yapılan MGK açıklamasında, 10 Ekim'de Ankara'da meydana gelen bombalı saldırının "yürütülen adli ve idari soruÅŸturmalar çerçevesinde, çok yönlü ele alındığı" belirtildi. 

Açıklamada, "Milletimizin bir arada yaÅŸama iradesini, ülkemizdeki huzur ve barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içindeki örgütlerle ve uzantılarıyla mücadelenin aralıksız sürdürüleceÄŸinin altı çizilmiÅŸtir. Milli güvenliÄŸimizi tehdit eden ve terör örgütleriyle iÅŸbirliÄŸi içerisinde hareket eden Paralel Devlet Yapılanması'na karşı yürütülen kararlı mücadelenin çok yönlü olarak sürdürüleceÄŸi teyit edilmiÅŸtir" denildi.

PYD ve IŞİD mesajı

MGK'nın önemli bir gündem maddesi de Suriye'deki savaÅŸ oldu. Toplantıda, "Suriye'de yaÅŸanan ve uluslararası niteliÄŸi gün geçtikçe artan geliÅŸmelerin etraflıca deÄŸerlendirildiÄŸi, Güney sınırlarına yakın bölgelerdeki hareketlilik ve hava sahası ihlâllerinin ele alındığı" belirtildi. Sınır güvenlik tedbirlerinin gözden geçirildiÄŸi söylendi. 

Açıklamada, "Rusya ve Ä°ran'ın Suriye'deki rejimle ve bölgedeki geliÅŸmelerle ilgili tutum ve politikaları deÄŸerlendirilmiÅŸtir" ifadeleri kullanıldı.

MGK açıklamasında, PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak deÄŸerlendirilen PYD'nin "uluslararası alanda terör örgütleri kapsamında tescilinin gerekliliÄŸi"ne vurgu yapıldı. 

"Bölücü terör örgütünün Suriye'deki uzantılarının uluslararası alanda terör örgütleri kapsamında tescilinin gerekliliÄŸinin altı çizilmiÅŸ, DEAÅž terör örgütüne karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceÄŸi vurgulanmıştır."

IŞİD'e karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceÄŸi de ifade edildi.

"Külfet paylaşımı adil ve kapsayıcı olmalı"

Suriye'de sivil halka yönelik ÅŸiddet ve güç kullanımı sonucunda meydana gelen can kayıplarının ve insan hakları ihlâllerinin bir an önce sonlandırılması gerekliliÄŸi vurgulanan MGK açıklamasından ÅŸöyle denildi:

"Yurtlarını terk etmek zorunda kalmış insanların maÄŸduriyetlerinin giderilmesi için bugüne kadar yaptığımız çalışmaların, insani sorumluluk bilinci içerisinde devam edeceÄŸi belirtilmiÅŸtir. Uluslararası toplumun mülteci sorununa çözüm bulmak amacıyla daha somut ve gerçekçi adımlar atması gerektiÄŸi, bunun Avrupa ve dünya için de önemli bir problem olduÄŸu dile getirilmiÅŸtir. Külfet paylaşımının adil ve kapsayıcı bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirilmesine ihtiyaç bulunduÄŸu hususunun altı çizilmiÅŸtir."

Seçim güvenliÄŸi

MGK'nın gündeminde 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler de vardı. Seçimin "huzur ve güven ortamı içinde yapılmasına yönelik tedbirler" hakkında Kurul'a bilgi sunulduÄŸu aktarıldı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.