Sosyal Medya

Dünya

Halka savaşa hazır olun çağrısı

Polonya Devlet Başkanı Andrey Duda, katıldığı televizyon programında 'Tüm vatandaşlarımız savaş hazır olmalı' dedi.



Devlet kanalı TVP1'de yayınlanan bir programa katılan Duda, Polonya vatandaÅŸlarını, Ukrayna'nın zulüm ve aÅŸağılamalarına maruz kalan soydaÅŸlarının yaÅŸadığı eski Polonya topraklarını geri almak için savaÅŸmaya hazır olmaya çağırdı.

'TÜM VATANDAÅžLARIMIZ SAVAÅžA HAZIR OLMALI'

"EÄŸer modern Ukrayna, SSCB'nin eylemlerini kınıyorsa, o zaman 1939'a kadar Polonya'ya ait olan toprakları da gönüllü olarak geri vermeli" ifadesini kullanan Duda, Lviv, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Volın ve Rivne'yi (2. Dünya Savaşı öncesinde Polesya, Galiçya ve Volini adlarını taşıyan bölgeler) geri alabilmek için çalışma baÅŸlattıklarını açıklayarak, tüm Polonya halkından destek istedi.

Polonya lideri, "Her vatandaşımız, üzerinde çok sayıda Polonyalının yaÅŸadığı ve savunmamıza ihtiyaç duyan topraklarımızı geri almak için savaÅŸmaya hazırlıklı olmalı" diye konuÅŸtu.

'KÄ°EV SSCB'YÄ° KINIYOR AMA KAZANDIRDIKLARINI Ä°ADE ETMÄ°YOR'

Duda'nın açıklamasına destek veren programın sunucusu Elizabet Yaroviç de "Mevcut Ukrayna yönetimi, Sovyetler BirliÄŸi yüzünden acılar çektiÄŸini söylüyor ama aynı zamanda 'Sovyet iÅŸgali' sayesinde kazandığı toprakları geri vermiyor" yorumunu yaptı.

2. Dünya Savaşı'ndan sonra Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti sınırlarına geçen eski Polonya toprakları, Kiev ile VarÅŸova arasında anlaÅŸmazlık yaratıyor. Polonyalı 'Kresy Wschodnie' (DoÄŸu Sınırları) adlı sivil toplum hareketi, Ukrayna'nın batısında yer alıp eskiden Polonya vatandaÅŸlarına ait olan mülklerin iadesi için nisan ayından bu yana hukuk mücadelesi veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.