Sosyal Medya

Güncel

Şüphelinin IŞİD bağlantısı

AA'ya göre, Ankara'daki saldırıyla ilgili yokluğunda tutuklama kararı verilen 9 şüpheliden Y.D.'nin, IŞİD’in "Antep Emiri" olduğu, "Ebu Ali" kod ismi kullandığı belirlendi.



Anadolu Ajansı’na göre, Ankara Garı önündeki canlı bomba saldırısıyla ilgili, yokluÄŸunda tutuklama kararı verilen ÅŸüphelilerden Y.D., IŞİD’in "Antep Emiri" ve "Ebu Ali" kod ismini kullanıyor.  Bu kiÅŸi aynı zamanda Gaziantep'te bir deponun sahibi.

Y.D.'nin deposundaki aramada 6 adet AK-47 KalaÅŸnikof marka silah, 1 adet susturucu aparatı olan tabanca, 22 adet F1 tipi el bombası, bin 683 adet deÄŸiÅŸik çap ve markalarda mermi ve 8 adet fünye ele geçirilmiÅŸti.

Örgütün ikinci adamı olduÄŸu ileri sürülen H.Ä°.D.'nin ise, Gaziantep'teki 4 deponun sahibi olduÄŸu bilgisine ulaşıldı.

‘Ambarı 800 liraya 3 aylığına kiraya verdim’

Åžüphelilerden, Nizip'te gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan M.B, kendisine ait depoyu kiralayan ve buraya amonyum nitrat getiren kiÅŸinin, canlı bombaların Ankara'ya gelmesinde rol aldığı belirtilen Y.Åž. olduÄŸunu söyledi.

AA’nın edindiÄŸi bilgiye göre M.B., savcılık sorgusunda, ikamet ettiÄŸi bölgede, evlerin altında depo ve ambar olarak kullanılan yerler bulunduÄŸunu ifade etti.

Ä°smini hatırlamadığı bir kiÅŸinin Kurban Bayramı öncesinde kiralık depo aradığını görünce, evinin ambarını 800 liraya 3 aylığına bu kiÅŸiye kiraya verdiÄŸini anlatan M.B., bayramdan sonra aynı kiÅŸinin kendisini arayarak, inÅŸaat malzemesi getireceÄŸini söylediÄŸini anlattı.

Bu konuÅŸmadan birkaç gün sonra, evde olmadığı sırada malzemelerin getirildiÄŸini ailesinden öÄŸrendiÄŸini ifade eden M.B., "Depoda kutular gördüm ancak inÅŸaat iÅŸleri yaptığını söylediÄŸi için ÅŸüphelenmedim. Birkaç gün sonra çocuklarım, yine malzeme getirdiÄŸini söyledi" dedi.

Sonraki günlerde aynı kiÅŸinin, yanında bir baÅŸkasıyla gelerek gübreleri arabaya yüklediÄŸini anlatan M.B., kiracının, gübreleri babasının tarlasına atacağını söylediÄŸini belirtti.

M.B., 16 Ekim 2015'te çocuklarının, evin etrafına polisin geldiÄŸini söylediÄŸini anlattı. Daha önce Şırnak'taki olaylarla ilgili basın açıklaması yapması ve Kobani'de öldürülen birinin cenazesine katılması nedeniyle gözaltına alındığından, çocuklarının kendisi için endiÅŸelendiÄŸini ifade eden M.B., telefonla konuÅŸtuÄŸu eÅŸinden evin bahçesinde ve ambarda arama yapıldığını öÄŸrendiÄŸini anlattı.

Terörle Mücadele Åžubesi polislerinin kendisini çağırması üzerine teslim olduÄŸunu belirten M.B., bombalı saldırı eylemiyle ilgisi olmadığını, deposundaki malzemelerin de kendisine ait olmadığını söyledi.

M.B.'ye teşhis yaptırıldı

M.B. savcıya ifade verirken, deposunu kiralayan kiÅŸinin de adliyede olduÄŸunu, kırmızı gömlek ve aynı renkte spor ayakkabı giydiÄŸini aktardı. Savcı, polisten, M.B.'nin ifadesine uyan bir ÅŸüpheli varsa odasına getirilmesini istedi. M.B., tarifine uyduÄŸu için odaya getirilen Y.Åž.'nin, deposunu kiralayan kiÅŸi olduÄŸunu söyledi.

Y.Åž., aynı günün gecesi, çıkarıldığı sulh ceza hâkimliÄŸince tutuklanmıştı. Y.Åž.'nin, biri Yunus Emre Alagöz olan iki canlı bombanın Ankara'ya gelmesinde rol aldığı iddiası gündemde.

M.B.. ise savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı. Sulh Ceza HâkimliÄŸi, M.B.'ye, savcılığın talebi doÄŸrultusunda yurt dışına çıkış yasağı getirmiÅŸti.

Ankara Garı önünde 10 Ekim'de meydana gelen bombalı saldırıda 102 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.