Sosyal Medya

Güncel

'Başka Türkiye Yok' çağrısına her kesimden destek

Yeni Şafak gazetesi tarihi bir çağrıda bulunarak 'Başka Türkiye yok' kampanyası başlattı.



Türkiye hem iç hem de dış oyunlarla eski günlerine geri çekilmek istenirken toplumun farklı kesimlerinden görüÅŸler alan Yeni Åžafak gazetesi 'BaÅŸka Türkiye Yok' kampanyası baÅŸlattı.

Siyaset, sanat, spor, medya ve kültür dünyasından çok  sayıda isim kampanyaya görüÅŸleriyle katılıyor.

Ä°ÅŸte farklı kesimlerden isimlerin görüÅŸleri;

Mehmet Görmez: Biz kardeÅŸiz

Ülkemiz zorlu bir süreçten geçmekte, yüreklerimizi daÄŸlayan, birliÄŸimizi ve dirliÄŸimizi hedef alan menfur 
terör eylemlerine sahne olmaktadır. Öncelikle bu elim saldırılarda hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımıza Cenab-ı Hak'tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Terörün din, iman, vicdan, merhamet ve insaniyet tanımayan karanlık yüzünün her hal ve ÅŸartta lanetlenmeyi hak ettiÄŸini bir defa daha dile getirmek istiyorum.

Nuri Pakdil: Umut’ yerine ‘Türkiye’ yazsak yeridir

Ä°slâm ülkelerine baktığımız zaman bütün umudun Türkiye'de olduÄŸunu görüyoruz. Yurdumuzun çaÄŸ için gereÄŸi belli. 'Umut' kelimesi yerine 'Türkiye' adını yazsak yeridir. Çünkü Türkiye, yalnız kendi kendisi için deÄŸil, tüm ezilen halklar için de varolmak zorundadır. 

Nail Olpak: Bugünleri de atlatacağız

Devlet, terörle mücadeleyi kesintisiz sürdürürken, vatandaÅŸa da ÅŸefkatle yaklaÅŸmalıdır. Teröre sebep olanlar ve sebep verenlerle ilgili, güvenlik ve adli takip neticelendirilerek, gereken ceza ve yaptırımlar mutlaka saÄŸlanmalıdır. Teröre tepki göstermek hem hak hem görevimizdir. 

Osman Nuri TopbaÅŸ: Faziletler medeniyeti

Toplumlar için en büyük tehlike; ihtilâflar, bölünmeler, parçalanmalar neticesinde meydana gelen anarÅŸidir. Müslümanların fitne ve ihtilâflara düÅŸmemeleri için, kardeÅŸlik hukukuna riâyet etmeleri ÅŸarttır. Unutmayalım ki Cenâb-ı Hak bütün Müslümanları kardeÅŸimiz, diÄŸer insanları da yaratılıştaki eÅŸimiz kılmıştır. 

Perihan SavaÅŸ: GeçmiÅŸte olduÄŸu gibi

Biz bu topraklarda Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkes'i, Yahudi'si hepimiz birarada kardeÅŸ gibi yaÅŸadık. Bu oyunlara gelmeden barış içinde yine kardeÅŸçe, aynı ÅŸekilde senelerce bu topraklarda yaşıyorsak yine aynı ÅŸekilde yaÅŸamamız gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde barış içinde, kardeÅŸçe.

Kemal Sayar: Ruhumuz nasır bağlamasın

Ä°nsan hayatına kasteden kötülüÄŸe yan yana durarak, birbirimizin acısını aziz bilerek, insan hayatını yücelterek karşı duracağız. Bu ülkenin kolektif bilinçaltında gizli duran merhameti yeniden ve daima baÅŸ tacı edeceÄŸiz. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.