Sosyal Medya

Güncel

Kırşehir Valisi: 16 kişi tutuklandı

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 8 Eylül'de Kırşehir'de PKK protestoları sırasında işyeri ve HDP binasına saldırılarla ilgili 59 kişi hakkında işlem yapıldığını ve 16 kişinin ise mahkeme tarafından tutuklandığını bildirdi.



KırÅŸehir'de kitabevinin yakılma görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Vali Necati Åžentürk bir açıklama yayımladı. Åžentürk, 8 Eylül’de KırÅŸehir’de düzenlenen 'Teröre Lanet YürüyüÅŸü'nün kanunsuz eyleme dönüÅŸerek 4 iÅŸyerinin yakılması sonucu yaÅŸanan olaylardan büyük üzüntü duyduklarını ve yapılan soruÅŸturma çerçevesinde 59 kiÅŸi hakkında iÅŸlem yapıldığını söyledi. Ä°ÅŸlem yapılanlar arasından 16'sının tutuklanarak cezaevine konulduÄŸunu açıklayan Vali Åžentürk, yaptığı yazılı açıklamada, "Ä°limizdeki yürüyüÅŸün kanunsuz eyleme dönüÅŸmesi sonucu meydana gelen olaylarla ilgili 59 kiÅŸi hakkında iÅŸlem yapılmış, 16 kiÅŸi mahkeme tarafından tutuklanmıştır. 5 kiÅŸi hakkında mahkeme tarafından denetimli serbestlik kararı verilmiÅŸ, 5 kiÅŸi yaşı küçük olduÄŸu için kimlik tespiti yapılmış, bu kiÅŸilerden 1'i hakkında denetimli serbestlik kararı verilmiÅŸtir. Yine iÅŸlem yapılan kiÅŸilerden 32'si savcılık tarafından serbest bırakılmıştır. Görüntüleri tespit edilen 16 kiÅŸi hakkında kimlik tespit iÅŸlemleri ve araÅŸtırmalar devam etmektedir" dedi.

Åžentürk, olaylarla ilgisi olduÄŸu tespit edilen kiÅŸiler hakkında Toplantı ve Gösteri YürüyüÅŸ Kanunu'na muhalefet, kasten adam öldürmeye teÅŸebbüs, mala zarar verme, halkı kin ve düÅŸmanlığa tahrik etme ve hırsızlık suçlarından iÅŸlem yapıldığını sözlerine ekledi.

8 Eylül günü, KırÅŸehir'deki gösteriler sırasında Gül Kitabevi'nin önündeki malzemeler ateÅŸe verilirken, adükana büyük hasar verilmiÅŸti. 
Aynı gün HDP il binasına da saldırı olmuÅŸtu. 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.