Sosyal Medya

Dünya

Oslo'da şehir merkezine araç yasağı geliyor

Norveç'te Oslo'nun şehir merkezine özel araç sokulmasına 4 yıllığına yasak getirilme hazırlıkları yapılıyor



Norveç'te Oslo Konseyi, sera gazı emisyonlarını azaltmak için 2019 yılına kadar olan ÅŸehir merkezine araba yasağı getirmeyi deneyecek. Ancak, yerel iÅŸletmeler bu kararın zarar getireceÄŸinden korktuklarını söylüyor.

Yeni sol koalisyon hükümeti, önümüzdeki 4 yılda Oslo merkezinin trafiÄŸe kapatılmasını, seçme yaşını 16'ya düÅŸürmeyi ve 60 kilometrelik bisiklet yolu yapmayı hedefliyor.

14 Eylül belediye seçimlerini kazandıktan sonra, Ä°ÅŸçi Partisi müttefikleriyle birlikte, Sosyalist Sol ve YeÅŸiller Partisi, çevreyi korumak ve iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi ile mücadele için bir program sundu. Projenin bir parçası Oslo ÅŸehir merkezine özel araç yasağı getirmek. Ancak bu politikayı nasıl uygulayacaklarını ile ilgili herhangi bir ayrıntı vermedi.

Kasım ayı sonunda 190’dan fazla ülke lideri, küresel sera gazı emisyonlarının azaltılması ve böylece iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi tehdidini önleme amacıyla olası bir yeni küresel anlaÅŸmayı görüÅŸmek üzere Paris’te bir araya gelecek

Verdans Gang gazetesi Oslo'da resmi kayıtlarında 1000 kiÅŸi olduÄŸunu, ancak etrafındaki ÅŸehirlerden 90 bin kiÅŸinin hergün orada çalışmak için ÅŸehir merkezine geldiÄŸini yazdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.