Sosyal Medya

Güncel

'PKK Ağrı'yı pilot bölge seçti'

Ağrı Valisi Musa Işın, PKK'nın özellikle son iki yıl içerisinde Ağrı şehrini pilot bölge olarak seçtiğini söyledi.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre, AÄŸrı'da yapımı tamamlanan 8 derslikli spor lisesi ile 16 derslikli güzel sanatlar lisesi ve 200 kiÅŸi kapasiteli öÄŸrenci pansiyonu, AÄŸrı Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle açıldı.

Vali Işın, açılışta yaptığı konuÅŸmada, öÄŸrencilere geleceklerini kazanmanın eÅŸiÄŸinde olduklarını ifade ederek, eÄŸitim dışında hiçbir macera, hiçbir ütopya, hiçbir hayalperestliÄŸin kendilerini bugünkü durumlarından daha iyiye götüremeyeceÄŸi uyarısında bulundu.

ÖÄŸrencilere hayatlarını, gençliklerini kötü insanların emellerine alet etmemeleri çaÄŸrısında bulunan Işın, ÅŸunları söyledi:

"Bakın 14, 15, 17 yaşında çocuklar gelip teslim oluyor. 'Gidin adam öldürün' diye kendi boylarından yüksek silah ellerine veriliyor. '14 yaşındaki çocuk silah kullanır mı ' Ä°ÅŸte vicdansızlık, akılsızlık, beyinsizlik ve insansızlık budur. BaÅŸka hiçbir ÅŸey deÄŸildir. Çocuklar, siz yaÅŸamaya çalışın, ölmeye çalışmayın. Ölmek, yok olmak çok kolaydır. Sizi birileri öldürmek isteyebilir. Onlara kesinlikle kendinizi kullandırtmayın, fırsat vermeyin. (DaÄŸa) Çok istiyorlarsa kendi çocuklarını göndersinler."

"KÜRT'ÜN EN BÜYÜK DÜÅžMANI PKK'DIR"

ÖÄŸrencilerden PKK'nın ve uzantılarının "Kürt'ün hakkını koruyoruz" yalanına kanmamalarını isteyen Işın, ÅŸöyle devam etti:

"Kürt'ün en büyük düÅŸmanı PKK'dır. Bütün bu olumsuzlukları yaratanlar, AÄŸrı'nın huzurunu bozan onlar deÄŸil mi AÄŸrı'yı açıkça söylüyorum pilot bölge seçtiler. AÄŸrılılar, geleneklerine, inançlarına baÄŸlı, mütedeyyin kendi halinde yaÅŸayan, çocuklarına gelecek hazırlayan kendi halinde bir halkken, iki yıl içerisinde bu halk üzerinde çok büyük bir oyun oynanmaktadır. Burayı huzursuz ettiklerini ve araçların yakıldığını biliyorsunuz, daha 2-3 ay önce insanların daÄŸa götürülüp haraç kesildiÄŸini, ÅŸehir merkezinde adam katledildiÄŸini biliyorsunuz. EleÅŸkirt'te hem adamın arabasını yakıp hem de daÄŸa götürülüp 250 bin lira alındığını biliyorsunuz. Peki, bu nasıl halk sevdasıdır. Bu nasıl Kürtlüktür. Bu Kürt düÅŸmanlığıdır."

''DAÄžDA OLMANIN HÄ°ÇBÄ°R GEREKÇESÄ° YOK"

Işın, devlet olarak insanlar yaÅŸasın, çocuklar okusun geleceklerini temin etsinler istediklerini, buna çabaladıklarını ama PKK'nın çok sayıda çocuk ve genci daÄŸa götürerek ölüme sürüklediÄŸini dile getirerek, "Bugün daÄŸda olmanın hiçbir gerekçesi yoktur. Birisi kalksın dersin ki, 'bizim haklarımız eksiktir, bize ÅŸu verilmiyor.' Bugün Türk neye sahipse Kürt de ona sahiptir. Kürt neye sahipse Türk de Arap da ona sahiptir. Hiçbir eksiklik yoktur. Bir ÅŸey varsa da demokratik zeminlerde her ÅŸey söylenebilecek durumdadır" diye konuÅŸtu.

ANKARA'DAKÄ° BOMBALI SALDIRI

Vali Musa Işın, Ankara'daki saldırıya da değinerek, şunları kaydetti:

"Ankara'da menfur bir saldırı yapıldı. (Bu saldırının amacı) Türkiye'yi kargaÅŸaya sürükleyip, infial yaratıp iç çatışmaya sürükleyip baÅŸka ülkelere, Suriye, Irak'a, ÅŸuna buna benzetmektir. Zaten söyleniyor, kimlerin kimlerle iÅŸ birliÄŸi yaptığı. PKK, IŞİD, ÅŸunlar bunlar birlikte katliam yapıyor, ondan sonra algı operasyonu yapıp 'efendim ÅŸunlar yaptı, bunlar yaptı' deyip milleti birbirine kırdırmaya çalışıyorlar. Milletin kanı üzerinden, masum insanları öldürerek istikbal temin etmeye çalışıyorlar. Allah memleketimize zeval vermesin. Dirlik ve birliÄŸimizi muhafaza etsin."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.