Sosyal Medya

Güncel

Arap medyası: Türkler sınavdan başarıyla geçti

TRT1’de yayınlanan Sen Olsan Ne Yapardın programındaki Suriyeli ailenin işlendiği bölüm Arap medyasında yankılandı.



TRT1'de Altan Erkekli'nin sunduÄŸu ‘Sen Olsan Ne Yapardın?' programının bir bölümünde, kafede oturan Suriyeli bir ailenin o ortamda bulunmasını istemeyen bir gençle çevredeki kiÅŸilerin nasıl tepki vereceÄŸine dair deney yapıldı.

Yan masada oturan bir Türk, yanına çağırdığı garsona Suriyeli aile ile aynı kafede oturamayacağını ve onları dışarı çıkarması gerektiÄŸini söyledi. Bunun üzerine çevredeki vatandaÅŸlar harekete geçti ve Suriyeli aileyi istemeyen ÅŸahsa sert tepki gösterdi.

Bu olay, birçok Arap gazetesinde ve internet sitesinde geniÅŸ yankı buldu. 2 milyon Suriyeliyi barındıran Türkiye halkının Suriyelilere bakış açısını gösteren deneyi paylaÅŸan gazeteler, Türklerin bu sınavı baÅŸarıyla geçtiÄŸini yazdı.

trt1

SURÄ°YELÄ°LERÄ°N EN GÜVENDİĞİ YER TÜRKÄ°YE

Özellikle bu kritik dönemde en çok mülteciyi barındırarak adeta insanlığa bir ders verildiÄŸi belirtildi. Türk halkının, birçok zorluÄŸa raÄŸmen Suriyelilerin arkasında durmaya devam ettiÄŸi ve haklarını savunduÄŸu yazıldı.

Qasioun, Thehuffingonpost Arabic gibi önde gelen Arap gazeteleri, haberde Suriyelilerin en güvendiÄŸi yer olarak Türkiye'yi gösterdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.