Sosyal Medya

YaÅŸam

Kış bu yıl gecikmeli gelecek

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şen, 'El Nino'nun Türkiye'ye bu yıl kış mevsiminin gelişini geciktireceği tahmin ediliyor' dedi.



Ä°stanbul Teknik Üniversitesi (Ä°TÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji MühendisliÄŸi Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Åžen, mart ayında baÅŸlayan küresel atmosfer ve doÄŸa olayı "El Nino"nun kış mevsiminin geliÅŸini geciktireceÄŸini tahmin ettiklerini söyledi.

Åžen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El Nino'nun etkisinin tüm dünyada devam ettiÄŸini vurguladı.

El Nino'nun özellikle bu yılın yaz ve sonbahar aylarının başında etkili olduÄŸunu belirten Åžen, "El Nino'nun 2016 yılında zayıflayacağı bu nedenle etkisinin azalacağı sıcaklıkların normal deÄŸerlere ineceÄŸi ön görülmektedir. Küresel ısınma mevsimsel deÄŸiÅŸimlerde etkisini artırarak devam ettiriyor. El Nino'nun Türkiye'ye bu yıl kış mevsimini geliÅŸini geciktireceÄŸi tahmin ediliyor" ifadesini kullandı.

Ekim ve kasım ayı sıcaklıkları 

Türkiye'de ekim ve kasım aylarında sıcaklıkların normal deÄŸerlerin üzerinde geçeceÄŸini söyleyen Åžen, kış ÅŸartlarının ise normal sevide olmasını ön gördüklerini ifade etti.

Åžen, aralık ayından itibaren batı bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerine ulaÅŸarak, kış ÅŸartlarının kendisini göstermeye baÅŸlayacağını bildirdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.