Sosyal Medya

Güncel

Kanada, koalisyondan askerini çekiyor

Kanada’nın yeni Başbakanı Justin Trudeau, ülkesinin Suriye’deki koalisyondan askeri varlığını çekeceğini, yalnızca insani yardım misyonunu sürdüreceğini açıkladı.



Kanada’nın yeni ve genç BaÅŸbakanı, seçim kampanyası boyunca Kanada’nın Irak ve Suriye’deki askeri misyonlarının sona ereceÄŸini, insani yardım ve eÄŸitim misyonunun ise süreceÄŸini taahhüt etmiÅŸti.

Trudeau, bu kararını telefonla görüÅŸtüÄŸü Amerika BaÅŸkanı Barack Obama’ya da ilettiÄŸini ve Obama’nın bu kararı anlayışla karşıladığını dile etirdi:

“IŞİD’e karşı koalisyonun güçlü bir üyesi olarak Kanada’nın, koalisyonda yer almasının öneminin bilincindeyiz. Kanada’nın, koalisyonda birinci planda kalmaya devam edeceÄŸini ancak sorumlu bir ÅŸekilde savaÅŸ misyonundan ayrılacağını ilettim. Kendisi de savaÅŸ misyonunun sona ermesi yönündeki taahhüdümüzü anladı.”

Kanada 2014’ten bu yana 8 adet avcı F-18 jeti, 2 Aurora keÅŸif uçağı, 2 ikmal uçağı ve Kuveyt’te konuÅŸlanan 600 askeriyle, Irak ve Suriye’de yapılan operasyonlara katıldı. 70 kadar Kanada özel Timi ise Irak’ın kuzeyinde Kürt milisleri eÄŸitiyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.