Sosyal Medya

Dünya

'Hitler Yahudileri katletmek istemedi'

Nazi lideri Hitler'in Yahudileri katletmek istemediğini söyleyen İsrail Başbakanı Netanyahu ilginç bir iddiada bulunarak, Hitler'i Yahudileri katletmeye Filistinli Müftüsü Hacı Emin Hüseyni'nin ikna ettiğini öne sürdü.



Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, Yahudileri katletmesi için Hitleri "zamanın Filistinli Müftüsü Hacı Emin Hüseyni'nin ikna ettiÄŸini" ileri sürdü.

Ä°srail basınında yer alan haberlere göre, dün Kudüs'te düzenlenen "37. Dünya Siyonist Kongresi'nde" konuÅŸan Netanyahu, "Hitler Yahudileri yok etmek deÄŸil sürgün etmek istemiÅŸti. Filistin Müftüsü Hacı Emin Hüseyni Berlin'e giderek ona, 'Yahudileri sürgün edersen hepsi buraya (Filistin'e) gelir' dedi. Hitler, 'Peki ne yapayım onlara ' diye sordu. Hüseyni 'Onları yak' dedi" iddiasında bulundu.

Netanyahu'nun, Yahudi soykırımı için Hitler yerine Filistinlileri suçlayan açıklamaları sosyal medyada büyük tepki çekerken, Ä°srail medyasında da Netanyahu'nun bu iddiasının "Yahudi soykırımını inceleyen en önemli tarihçiler tarafından bile reddedildiÄŸi" yönünde haberler yer aldı.

Almanya'da Hitler yönetimi, 1939-1945 döneminde Yahudiler baÅŸta olmak üzere Romanlar, Nazi aleyhtarı Almanlar, engelliler, savaÅŸ tutsakları, Lehler ve diÄŸer Slavların da aralarında olduÄŸu milyonlarca kiÅŸiyi sistematik olarak katletmiÅŸti. II. Dünya Savaşı sırasında soykırıma kurban giden toplam Yahudi sayısının 6 milyon olduÄŸu belirtiliyor. Ä°srail'de Holokost'un (Yahudi soykırımı) kurbanları için her yıl 27 Nisan'da anma törenleri yapılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.