Sosyal Medya

Güncel

'KeÅŸke Esed Moskova'da daha uzun, hatta daimi kalsa'

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Putin-Esad görüşmesi için “Keşke Esed, Moskova’da daha uzun süre kalsa da Suriye halkı rahat etse, gerçek geçiş süreci böyle başlasa" dedi.



DavutoÄŸlu’nun Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esad’ın Moskova’da yaptığı görüÅŸmeye yönelik açıklamaları ÅŸöyle:

 

“Biz, Suriye yönetimini,  geçiÅŸ dönemine, demokrasiye ikna etmeye çalışan ülkelerin başında geliyorduk.  Fakat böyle bir geçiÅŸ dönemindense, halka  baskı ve zulüm yapmaya onları Suriye’den sürmeye dayalı politikalar üretildi.  Önemli olan Suriye halkının ‘Bu ülkeye barış geldi’ inancına sahip olacağı bir geçiÅŸ dönemidir. Suriye’den göç etmiÅŸ toplamda 5 milyonu aÅŸkın Suriyeli mülteci, ülkesine dönmeye meyil etmediÄŸi sürede gerçek anlamda geçiÅŸ süreci olmayacak.”

Esad’ın gidiÅŸini saÄŸlayacak bir geçiÅŸ dönemi olması gerektiÄŸini belirten DavutoÄŸlu,  “Esed’in gidiÅŸ formülleri üzerinde durmak lazım. KeÅŸke Esed, Moskova’da daha uzun süre kalsa da Suriye halkı rahat etse, gerçek geçiÅŸ süreci böyle baÅŸlasa” ifadelerini kullandı.

 

'ESAD'IN ZÄ°YARETÄ°, RUSYA'NIN REJÄ°ME DESTEĞİNÄ° GÖSTERÄ°YOR'

 

“Suriye yönetiminin meÅŸruiyetinin kalmadığını düÅŸünüyoruz ve bu konuda düÅŸüncemiz hiç deÄŸiÅŸmedi” diyen DavutoÄŸlu “Suriye halkının kabul etmeyeceÄŸi süreci biz de kabul etmeyiz; Suriye'de Esed'in gidiÅŸini saÄŸlayacak bir geçiÅŸ olması lazım. Esed'in Moskova'ya gitmiÅŸ olması Rusya'nın rejime verdiÄŸi desteÄŸi gösteriyor” diye konuÅŸtu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.