Sosyal Medya

Güncel

MHP ile koalisyon mümkün değil

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Kasım'da sandıktan koalisyon çıkar ve partilerine görev düşerse AKP ve CHP ile konuşacaklarını söyledi. Demirtaş, MHP ile ilgili ise "MHP'yi inkâr eden bir tavrımız yok. Ancak MHP ile koalisyonda anlaşmamız mümkün değil" dedi.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiÄŸi röportajda 1 Kasım seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

DemirtaÅŸ, 1 Kasım sonrası en iyi hükümet senaryosunun koalisyon olduÄŸunu söyledi. Åžu anda AKP’yi de aÅŸan derinleÅŸmiÅŸ bir kırılma ve kutuplaÅŸma olduÄŸunu anlatan DemirtaÅŸ, bunu  çözmenin yolunun koalisyon olduÄŸunu anlattı. 

"Koalisyon için göreve hazırız"

MHP’yi inkar eden bir tavırlarının olmadığını da söyleyen DemirtaÅŸ, ancak MHP ile koalisyonda anlaÅŸmalarının mümkün olmadığını belirtti. DemirtaÅŸ  seçim sonra olabilecek koalisyon ile ilgili ÅŸunları söyledi:

"Biz HDP olarak ülke yönetiminde olursak Türkiye’nin toparlanması açısından çok önemlidir. Ya geniÅŸ tabanlı bir koalisyon konuÅŸulur ya da bizim de destekleyebileceÄŸimiz- iktidarın içinde olmasak bile- temel ilkelerle Türkiye’de kırılmaları toparlayabilecek bir hükümet programı çıkarmaya çalışabiliriz. Seçimden sonra AKP’nin de çok büyük bir tartışma yaÅŸayacağını düÅŸünüyorum. EÄŸer koalisyonda bize iÅŸ ve görev düÅŸerse – ki biz buna açık olacağız- oturup konuÅŸacağız. AKP ve CHP dahil olmak üzere. Barış isteyenlerin demokrasinden yana olanların gücü ne kadar fazla olursa AKP’yi sınırlamak o kadar kolay olacaktır. Artık 2019’a kadar gitmeyebilir ama bir koalisyon kurulacak artık. Biz bu yüzden açığız."

Kaynak: Cumhuriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.