Sosyal Medya

Güncel

Bozkır: AB almazsa Türkiye'nin umurunda olmaz

AB Türkiye’yi üye yapmama gibi bir lüksü olmadığını belirten AB eski Bakanı Bozkır, "AB, 'almıyorum' derse Türkiye’nin umurunda olmaz" dedi.



AB eski Bakanı Volkan Bozkır, Batı Akdeniz Ä°hracatçılar BirliÄŸi’nde (BAÄ°B) ’Türkiye-AB iliÅŸkileri’ konulu toplantıya konuÅŸmacı olarak katıldı.

Toplantıda BAÄ°B BaÅŸkanı Mustafa Satıcı, ihracatçıların yaÅŸadığı sorunları dile getirdi. Rusya’daki devalüasyon nedeniyle yaÅŸanan krizin önce fırsat olarak görünse de talep daralması, tahsilat sorunu gibi ciddi problemler yaÅŸandığını belirten Mustafa Satıcı, Suriye ve Irak gibi ülkelerle yaÅŸanan problemler nedeniyle de bu ülkelere ihracatın neredeyse sıfıra indiÄŸini kaydetti. Bölge ihracatında ise sektörler bazında bir takım sorunlar yaÅŸandığını anlatan Satıcı, bölgenin en büyük ihracatına sahip yaÅŸ ve meyve sektörünü Rusya’daki krizin sıkıntıya soktuÄŸunu, bazı firmaların ticari faaliyetlerin son vermek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Son 6- 7 yıldır GıdaTarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın uygulamalarının da maalesef sıkıntıların büyümesine yol açtığını kaydeden BAÄ°B BaÅŸkanı Satıcı, 1 Kasım seçimlerinden sonra ülke gündeminin tekrar ekonomi olmasını arzu ettiklerini kaydetti.

BAÅžKANI HAKLI BULDU

Satıcı’nın tüm söylediklerine katıldığı açıklayan eski Bakan Volkan Bozkır ise Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün belki de en güçlü noktada olduÄŸunu, bu noktaya gelinmesindeki en önemli üç unsurun siyasi, demokratik ve ekonomik istikrar olduÄŸunu kaydetti. Uzun süredir seçimle meÅŸgul olan karar mekanizmalarının 1 Kasım’dan sonra seçimsiz birkaç yıl geçirilmesi yönünde temennide bulunan Volkan Bozkır, Türkiye’nin son 10 yılda gelirlerini üçe katladığını, 2 bine yakın yasa deÄŸiÅŸtirildiÄŸini, Anayasa’nın yarısından fazlasının deÄŸiÅŸtiÄŸini anlattı.

AB, TÜRKÄ°YE’SÄ°Z SÜPER GÜÇ OLAMAZ

Türkiye’nin AB üyeliÄŸi sürecini de deÄŸerlendiren AB eski Bakan Bozkır, Avrupa’da askeri güç, enerji piyasalarının kontrolü, ekonomik gücü saÄŸlayabilecek ülkenin Türkiye olduÄŸuna iÅŸaret etti. Avrupa’da Türkiye gibi askeri gücü, savaÅŸ teknolojisi, iyi yetiÅŸmiÅŸ bir ordusu olan çok fazla ülke olmadığına iÅŸaret eden Bozkır, "Türkiye bunu saÄŸlayabilecek yegane ülkedir, yeni katkı olarak. Enerji piyasaları keza aynı ÅŸekilde. Dünyada artık azalmakta olan petrol rezervlerinin kalan tamamı bizim bölgemizde. doÄŸalgaz rezervlerinin en büyükleri bizim bölgemizde. Rusya, Ä°ran, Türkmenistan, Katar hepsi bölgemizde. Bunun Avrupa’ya nakli Türkiye üzerinden olacaktır. Ve en güvenilir nakil imkanı da Türkiye üzerindendir" diye konuÅŸtu.

AB’NÄ°N TÜRKÄ°YE’YÄ° ÜYE YAPMAMA LÜKSÜ YOKTUR

Bu deÄŸerlendirmelerini AB’nin ’süper güç’ olabileceÄŸi gelecek perspektifi açısından bakıldığında Türkiyesiz neden olamayacağının izahı olarak gösteren Bozkır, "Ve inÅŸallah bütün bunlar yan yana geldiÄŸinde Türkiye AB üyesi ülkesi kesinlikle olacaktır. AB’nin Türkiye’yi üye yapmama gibi bir lüksü de yoktur" dedi.

AB ALMAZSA TÜRKÄ°YE’NÄ°N UMURUNDA OLMAZ

AB sürecindeki geliÅŸmelerin insanlar tarafından hissedildiÄŸine iliÅŸkin örnekler de veren Bozkır, insanların günlük yaÅŸamını kolaylaÅŸtıracak, haklarını artıracak, kendini iyi hissettireceÄŸi noktaya Türkiye’yi getireceklerini söyledi. Bozkır, "O noktaya gelindiÄŸinde AB ’Ben seni almıyorum’ derse Türkiye’nin çok fazla umurunda olmaz. Ama böyle bir lüksü olmadığına kesinlikle inanıyorum. O noktaya geldiÄŸimizde Türkiyesiz bir Avrupa düÅŸünülemeyeceÄŸi için olumlu bir sonuç çıkacaktır" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.