Sosyal Medya

Dünya

Kanada savaş uçaklarını geri çekiyor

Kanada'nın yeni Başbakanı Justin Trudeau, IŞİD'e karşı mücadele eden uluslararası koalisyondaki savaş uçaklarını geri çekeceklerini açıkladı.



Pazar günü yapılan seçimlerden yüzde 39,5 oy alarak tek başına hükümet kurma hakkı kazanan Liberal Parti lideri Justin Trudeau, baÅŸkent Ottawa'da basın toplantısı yaptı.

ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın kendisini tebrik için aradığını dile getiren Kanada'nın yeni BaÅŸbakanı, "BaÅŸkan Obama'ya, IŞİD'e karşı kurulan koalisyondaki askeri varlığımızdan savaÅŸ uçaklarımızı çekeceÄŸimizi ilettim'' dedi. 

Bu konuda seçim kampanyası boyunca seçmene söz verdiklerini hatırlatan BaÅŸbakan Trudeau, savaÅŸ jetlerinin geri çekilmesine iliÅŸkin bir tarih vermedi. Trudeau,"Bu konudaki geçiÅŸin aksamalara neden olmadan ve düzenli bir ÅŸekilde yapılmasını istiyoruz'' diye konuÅŸtu.

Kanada'nın, IŞİD'le mücadele koalisyonunda 6 savaÅŸ jeti, havada yakıt ikmali yapabilen bir CC-150 Polaris tanker uçağı, 2 CP-140 Aurora gözetleme uçağı, bir özel hava ikmal uçağı ve tüm bu uçaklar için 600 kiÅŸilik mürettebat ve destek personeli bulunuyor.

'BÄ°R ÅžEY YAPMAK Ä°STÄ°YORSANIZ MÜLTECÄ°LERE YARDIM EDÄ°N'

Kanada, Ekim 2014'te 6 aylığına katıldığı koalisyondaki askerlerinin görev süresini, geçen martta, 2016 yılının mart ayına kadar uzatmıştı. 

Kanada Federal Parlamentosu'nun uzatma kara aldığı oturumda konuÅŸan Liberal Parti lideri Justin Trudeau, tezkereye destek vermemiÅŸ ve "Bu görevin Kanada'nın ulusal öncelikleri ile alakası yok. EÄŸer bir ÅŸey yapmak istiyorsanız, Türkiye'deki, Ürdün'deki mültecileri Kanada'ya alın ya da onlara daha çok yardım edin'' diye konuÅŸmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.