Sosyal Medya

Dünya

Avrupa'daki sığınmacıların zorlu yürüyüşü

Macaristan'ın Hırvatistan sınırına tel örgü çekmesinin ardından, Slovenya'nın Brezica sınır kasabasına gelen 3 bine yakın sığınmacı, 6 kilometrelik kuyruk oluşturarak sığınmacı merkezine yürüyor.



Batı Avrupa ülkelerine ulaÅŸmaya çalışan sığınmacılar, koridor bölge olarak kullandıkları Balkanlar'da, Hırvatistan üzerinden Slovenya'ya ilerlemeye devam ediyor.

Hırvatistan-Slovenya sınırındaki Brezica kasabasına gelen 3 bine yakın sığınmacı, Slovenya Polisi eÅŸliÄŸinde yürüyerek sığınma merkezlerine ulaÅŸmaya çalışıyor. Brezica sınır bölgesine 6 kilometre uzaklıktaki sığınma merkezine yürüyerek ilerleyen sığınmacıların yaÄŸmurdan sonra çamur olan yolda uzun kuyruklar oluÅŸturduÄŸu ve bitkin oldukları gözlendi.

Macaristan'ın, cuma gece yarısı Hırvatistan sınırını kapatmasının ardından sığınmacılar Slovenya rotasına yönelmiÅŸti.

Suriye, Irak ve Afganistan baÅŸta olmak üzere çatışma bölgelerinden kaçanlar, deniz yoluyla Yunanistan'a girmelerinin ardından Makedonya-Sırbistan-Hırvatistan-Slovenya rotasını kullanarak Avusturya, Almanya ve Ä°sveç baÅŸta olmak üzere kendilerini kabul edebilecek Batı Avrupa ülkelerine ulaÅŸmaya çalışıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.