Sosyal Medya

Dünya

Reuters: Türkiye Esed'li geçişe hazır

Suriye'de yaşanan son gelişmelerle birlikte Esed'in 6 sonunda görevi bırakacağı iddia edildi...



Üst düzey hükümet yetkilileri, Türkiye'nin Suriye CumhurbaÅŸkanı BeÅŸar Esed'in altı ay sonunda görevi bırakacağı bir siyasi geçiÅŸ sürecini kabul etmeye hazır olduÄŸunu öne sürdü.

Hürriyet'in Reuters'a dayandırdığı habere göre; Üst düzey bir hükümet yetkilisi Esed'in geçici bir süre görevde kalacağı bir geçiÅŸ sürecini kabul etmeye hazır olunduÄŸunu belirtirken, bir baÅŸka hükümet yetkilisi de bu planı doÄŸruladı ve "Esed'in Suriye yönetiminden ayrılışına iliÅŸkin bir plan üzerinde çalışılıyor. Ancak yanlış anlaşılmaması gereken bir durum var. Esed'li geçiÅŸten bahsetmiyoruz biz, Esed'in gidiÅŸine iliÅŸkin bir plan üzerinden konuÅŸuyoruz. Altı ay süreyle kalabilir, bu gideceÄŸinin garantisi olacağı için kabul ediyoruz" dedi ve sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Bir süredir deÄŸiÅŸik formüller üzerinde çalışılıyordu. En son gelinen noktada genel bir ilerleme saÄŸlandı. ABD ve diÄŸer ortaklarımızla bu konuyu belli bir noktaya getirdik. Altı aylık sürenin ne zaman baÅŸlayacağı konusunda tam bir mutabakat saÄŸlanmadı ancak çok uzun süre almadan baÅŸlayacağını düÅŸünüyoruz."

Suriye'deki iç savaşın ÅŸiddetlenmesi, Rusya'nın da hava operasyonlarına baÅŸlamasının ardından ülkedeki askeri tansiyonunu yükselmesiyle, Suriye krizine bir an önce son vermek için "Esed'li geçiÅŸ süreci" senaryoları tartışılmaya baÅŸlanmış ve bazı Avrupa ülkeleri de Esed'li bir geçiÅŸ sürecine sıcak bakılabileceÄŸini duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.