Sosyal Medya

Coğrafyamız

Karnını kesip aç olduğunu gösterdi

Göçmenler seslerini duyurmaya çalışırken, yakında açlıktan öleceğini haykıran Iraklı bir göçmen kendini kesti.



Sputnik'in haberine göre, Avustralya'nın Manus Adası'ndaki gözaltı merkezinde muhafızlar tarafından dövüldüÄŸü için böbrek sorunu yaÅŸayan, yediÄŸi ÅŸeyleri hemen çıkardığını söyleyen ve gereken tedavi imkânlarının saÄŸlanmadığı gerekçesiyle de 6 aydır açlık grevinde olan Iraklı göçmen Muhammed Albederee, boÅŸ olduÄŸunu kanıtlamak için midesini kesti.

AP ajansına ulaÅŸan videoya göre, 31 yaşındaki Albederee açlıktan ölmekte olduÄŸunu, ancak ölmek istemediÄŸini haykırdı ve yardım istedi.

Avustralyalı yetkililer ise Albederee'nin gerekli tedaviyi gördüÄŸünü savundu.

'SU BÄ°LE Ä°ÇEMÄ°YORUM'

Öte yandan Avustralya Yayıncılık KuruluÅŸu'nun (ABC) bu ay başındaki ilgili haberinde de Albederee ÅŸu ifadeleri kullanmıştı: “Güvenlik beni dövdü. Omzum kırıldı. Çok acıyor. Bacağımda da kesikler var, oynatamıyorum. Omzumu da kıpırdatamıyorum. Midemde hiçbir ÅŸey durmuyor. Ä°yileÅŸmeye baÅŸladığımda bir ÅŸeyler yemeye çalıştım, ama vücut tutmuyor. Su içiyorum, yine çıkarıyorum.”

ÇABALAR SONUÇSUZ KALDI

Bu arada Irak'ın Avustralya BüyükelçiliÄŸi, doktorlar ve göçmen hakları savunucuları konuyu Göçmen Bakanlığı'na pek çok kez iletmiÅŸ, ancak sonuç elde edilememiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.