Sosyal Medya

Güncel

Seçimlere 12 gün kala Figen ağız değiştirdi!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG, YPJ ve PYD’ye sırtını dayadığını söylemişti. Şimdi ise HDP'nin hiçbir zaman PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamadığı gerçeğini görmezden gelerek "Ben PKK demedim sözlerimi çarpıttılar" dedi. Yüksekdağ ayrıca aylardır katılmadıkları asker cenazelerine seçime 12 gün kala katılmak istediklerini açıkladı. Üstelik bu "isteklerini" sanki önlerine birileri engel koyuyormuş gibi söyledi.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ,'Biz sırtımızı YPG, YPJ ve PYD'ye yaslıyoruz' sözlerinin PKK olarak çevrildiÄŸini belirterek partisinin EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'ın'EÄŸer öyle bir ÅŸey varsa istifa etmeye hazırız' açıklamasını destekledi. YüksekdaÄŸ ayrıca asker cenazelerine de katılmak istediklerini söyledi.

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ, memleketi Adana'nın Ceyhan Ä°lçesi'nde basın mensupları ve partilileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Burada açıklama yapan YüksekdaÄŸ, daha önce'Sırtımızı PYD'ye yasılıyoruz' ÅŸeklinde bir açıklama yaptığını ancak son günlerde bunun çarpıtıldığını öne sürdü. Selahattin DemirtaÅŸ'ın da bununla 'EÄŸer öyle bir ÅŸey varsa istifa etmeye hazırız' ÅŸeklinde bir açıklama yaptığını kaydeden YüksekdaÄŸ, ÅŸunları söyledi:

"Selahattin Bey doÄŸru söylemiÅŸ. Varsa öyle bir kanıtları ispatları gereÄŸini yaparız. Benim o miting konuÅŸmasında söylediÄŸim sözler çok açık. Onlar ÅŸuna güveniyorlar bir yalanı bin defa söylersen toplum onun gerçek olduÄŸunu düÅŸünür. Biz bu nedenle sürekli aynı yalanı, kendi propagandalarının merkezine yerleÅŸtirmiÅŸler. Benim aÄŸzımdan böyle bir söz çıkmış deÄŸildir. AÄŸzımdan çıkan sözleri sonra arkasındayım diye savundum ve hala da savunuyorum. Tekrar söylüyorum evet biz sırtımızı PYD'ye yaslıyoruz. EÄŸer biz sırtımızı PYD'ye yaslamasaydık, IŞİD bugün Ceyhan'daydı, Adana'daydı. Sadece gizli saklı karargahlarda deÄŸil kentin meydanlarını yaÅŸam alanlarını ele geçirmiÅŸ vaziyetteydi. EÄŸer biz sırtımızı PYD'ye yaslamasaydık, PYD orada IŞİD'e karşı bir insanlık mücadelesi verip o canilere süpürüp atmasaydı bugün Hatay, IŞİD'in elinin altındaydı, iÅŸgal edilmiÅŸti. O caniler tarafından ele geçirilmiÅŸti. Bu kadar bir insanlık dışı güç karşısında direnen bir yapıya sırtımızı yaslamalıyız tabi. Üstelik sadece biz ve ben sırtımı yaslıyorum demedim. Gelin sizde sırtınızı yaslayın dedim."

''TÜRK HÜKÜMETÄ° PYD EŞİTTÄ°R, PKK DÄ°YOR''

Dünyanın PYD'yi IŞİD ile mücadelede ittifak gördüÄŸünü belirten YüksekdaÄŸ, "Bir tek Türk hükümeti PYD eÅŸittir, PKK diyor. Neye dayandırıyor bunu? PYD'nin bir tane kurÅŸun atmışlığı var mıdır Türkiye'ye. Bir tane terör eylemi yapmış mıdır? Bir tane eylem geliÅŸtirmiÅŸ, gerçekleÅŸtirmiÅŸ midir? Hayır. Hiçbir kanıtları yok. Hiçbir ispatları yok ama buna raÄŸmen PYD'yi IŞİD gibi bir cani terör yapılanmasıyla aynı kefeye koyarak bir insanlık suçu iÅŸliyor. Bir siyasi suç iÅŸliyor. Ama biz bu suça ortak olmak zorunda deÄŸiliz. Kusura bakmasınlar. Biz sırtımızı insanlığa yaslayacağız, insanlık için barış için direnenlere yaslayacağız" diye konuÅŸtu.

'BU MEMLEKETTE MEHMET ÇOK'

Terör örgütü PKK'nın Kandil'de 10 Ekim'de eylemsizlik kararı aldığını sözlerine ekleyen YüksekdaÄŸ, ÅŸöyle devam etti:

"PKK 'Silah kullanmayacağız. Saldırı yapmayacağım, silah kullanmayacağım' dedi. AteÅŸkesi eylemsizliÄŸi birileri istemiyor. 10 günden bu yana Kandil güçleri, PKK güçleri silah sıkmayalım diye en geri mevzilere doÄŸru çekiliyorlar. Siyasi iktidar bunun karşısında ne yapıyor? Genelkurmay'ı da hizaya çekmiÅŸ, iÅŸbirliÄŸi içerisinde. Nasılsa, önceden de söylemiÅŸtim, yine söylüyorum, bu memlekette Mehmet çok, ha Kürt Mehmet, ha Türk Mehmet. 'Kahraman Mehmetçik' diye diye olmayan bir savaÅŸta ölmesi için askeri, çoluk çocuÄŸu daÄŸların tepesine en ücra köÅŸelere sürüyor."

ASKER AKRABASIYMIÅž!

Irkçılık, düÅŸmanlaÅŸtırma, kamplaÅŸtırma ve kutuplaÅŸtırma siyasetinin olmaması halinde asker ve polislerin cenazelerine çok daha fazla katılabileceklerini söyleyen YüksekdaÄŸ, ÅŸunları söyledi:

"Asker cenazelerine katılmadığımız doÄŸru deÄŸil. Selahattin baÅŸkan son olarak bir asker taziyesine katılmıştı. Bizler askerlerin de polislerin de gerillaların olduÄŸu kadar katledilen sivillerin olduÄŸu kadar bu ülkenin bu memleketin vatandaÅŸları ve bizim kardeÅŸlerimiz olduÄŸunun farkındayız. Asker dediÄŸiniz kimdir, benim komÅŸum. Asker dediÄŸiniz benim akrabamdır, yeÄŸenimdir, arkadaşımdır. Asker dediÄŸiniz benimle hep birlikte bu sokaklarda yaÅŸadığımız insanlarımızdır. DoÄŸru olan nedir biliyor musunuz? Siz bizleri askerlerin polislerin cenazesine çağırmalı ve davet etmelisiniz. Ama aynı zamanda CumhurbaÅŸkanı'nın, BaÅŸbakan'ın katledilen sivillerin, çatışmada yaÅŸamını yitiren gerillaların cenazelerine de davet etmelisiniz. Çünkü bu toprakların evlatları ister daÄŸda olsun, ister düzde ister kışlada olsun, ister Kandil'de hepsi bu toprakların evlatlarıdır. Ve hepsinin ölümü bizim ortak acımızdır. Ve siyasilerin de bu süreç içerisinde acıları ve ölümleri birbirinden ayırmadan hepsine sahip çıkmayı baÅŸarabilmeleri gerekir. Hepsinin acısını paylaÅŸmayı baÅŸarması gerekir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.