Sosyal Medya

Coğrafyamız

Nijer'de öğrencilerle polis çatıştı

Nijer'de üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan yüzlerce kişinin öğretmen ve sınıf sayısının arttırılması talebi ile gerçekleştirdikleri gösteride polisin göz yaşartıcı gaz atması üzerine çatışma meydana geldi, çok sayıda yaralı var



Nijer'de daha iyi çalışma koÅŸulları için protesto gösterisi düzenleyen polis ve öÄŸrenciler arasında çıkan çatışmalarda, en az yedi kiÅŸi yaralandı.

Niamey valisi çıkan olaylarda 79 kiÅŸinin gözaltına alındığını açıkladı. Üniversite ve lise öÄŸrencilerinden oluÅŸan yüzlerce genç kentte düzenledikleri gösteride öÄŸleden sonra polisle çatıştı.

Nijer Meslek Yüksekokulu ÖÄŸrencilerinin BirliÄŸi lideri Nassirou Mounkaila, gazetecilere verdiÄŸi demeçte, "Biz öÄŸretmen ve sınıfların yeterli sayıda olmasını talep ediyoruz. Bu protesto hükümete bir uyarıdır. Protestonun barışçıl olması gerekiyordu ama Polis bize göz yaÅŸartıcı gaz atınca olaylar büyüdü" dedi.

Mounkaila, "Orada, bizim saflarımızda çok sayıda yaralanan var kesin bir sayı veremiyorum. dedi.

Niamey Valisi Hamidou Garba düzenlediÄŸi basın toplantısında,"Ä°ki ulusal muhafız ve beÅŸ polis taÅŸ atılması sonucu yaralandı. Birisinin durumu ağır, hastanede yoÄŸun bakımda" açıklamasında bulundu. Vali BM mülteci ajansı iki araç daha protestocular tarafından tahrip olduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.