Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır'da asılan afiş için suç duyurusu

72 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, "çocuk gelinlere dikkati çekmek" için billboardlara asılan ve tepkilere neden olan afişle ilgili suç duyurusunda bulundu



Diyarbakır'da 72 sivil toplum kuruluÅŸunun temsilcileri, DBP'li YeniÅŸehir Belediyesince, "çocuk gelinlere dikkati çekmek" için billboardlara asılan ve tepkilere neden olan afiÅŸle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen Özgür DüÅŸünce ve EÄŸitim Hakları DerneÄŸi (Özgür Der), Peygamberler Sevdalıları Platformu'nun da aralarında bulunduÄŸu sivil toplum kuruluÅŸlarının temsilcileri, YeniÅŸehir Belediyesi yetkilileri hakkında "halkı kin ve düÅŸmanlığa tahrik veya aÅŸağılama" suçundan dava açılması talebiyle hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu.

Sivil toplum kuruluÅŸları adına açıklama yapan Özgür Der Åžube BaÅŸkanı Murat Koç, söz konusu afiÅŸin kabul edilemez olduÄŸunu söyledi.

"Charlie Hebdo" adlı dergide yayınlanan Hz. Muhammed'i tahkir etmeye yönelik saldırıyı YeniÅŸehir Belediyesi panolarında sözde "kadına ÅŸiddet" gününde malzeme olarak kullanma yoluna gitmiÅŸtir" diyen Koç, ÅŸunları dile getirdi:

"YeniÅŸehir Belediyesi ilk etapta piÅŸmanlık ifade eden bir açıklama yapmadı. Toplumsal tepki belirli bir seviyeye ulaÅŸtıktan sonra belediye yöneticileri özür dileyip yetkili kiÅŸiyi görevden aldıklarını ifade etseler de bu, toplumu yeteri kadar tatmin etmedi. Bunu bir ifade özgürlüÄŸü veya bir meram bildirme yöntemi olarak görmüyoruz. Bu apaçık bir nefret söylemidir. Halkı kin ve nefrete sürükleme tarzıdır. Bunu bir ifade özgürlüÄŸü, düÅŸünce hürriyeti kategorisinde görmüyoruz."

Temsil ettikleri kurumlar ve fertler adına belediye hakkında suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Koç, "Bu afiÅŸi inancımıza, Ä°slami kimliÄŸimize, Müslümanların ortak ve kutsal deÄŸerlerine yönelik bir saldırı olarak görüyoruz. Temsil ettiÄŸimiz kurumlar ve fertler adına YeniÅŸehir Belediyesi hakkında bu kötü ve iÄŸrenç hareketten dolayı suç duyurusunda bulunuyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Peygamberler Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya OÄŸraÅŸ ise afiÅŸlerin "Peygambere Saygı" mitinglerinin yapıldığı Ä°stasyon Meydanı'na kasıtlı olarak asıldığını ileri sürdü.

"AfiÅŸlerin özellikle söz konusu meydana asılması tamamen maksada dayalı bir durumdur" ifadesini kullanan OÄŸraÅŸ, bu konuda YeniÅŸehir Belediyesi ile HDP'li yetkilileri kınadıklarını sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.