Sosyal Medya

Dünya

Türkçe konuştuğu için saldırıya uğradı

İngiltere’nin başkenti Londra’da bir Türk, otobüste Türkçe konuştuğu için ırkçı saldırıya uğradı. Saldırgan, uzun süre hakaret ettiği kişinin sonunda yürütecini de aldı ve sokağa fırlattı. Polis bir kişiyi gözaltına aldı.



Ä°ngiltere’nin baÅŸkenti Londra’da kimliÄŸi belirlenemeyen ve bebeÄŸi ile seyahat eden genç bir adam otobüste seyahat ederken, karşısında oturan yaÅŸlı bir Türk’e  sözlü saldırıda bulundu. Türk’e “Farklı bir dilde konuÅŸuyorsun ve kimse seni anlamıyor. Ä°ngilizce konuÅŸ. Ülkene geri dön” diye bağırıp uzun süre hakaret ettikten sonra yürütecini otobüsten dışarı attı.

Ä°ngiliz polisi, olayla ilgili bir kiÅŸiyi gözaltına aldı. Bu kiÅŸinin saldırıyı gerçekleÅŸtiren isim olup olmadığı henüz belli deÄŸil. 

Londra polisinden yapılan açıklamada, 25 yaşındaki kiÅŸinin Londra'nın kuzeyindeki bir karakola dün akÅŸam üzeri teslim olduÄŸu ve kamu düzenini ırkçı söylemle bozmak ÅŸüphesiyle gözaltına alındığı belirtildi. KiÅŸinin, karakolda tutulmaya devam edildiÄŸi kaydedildi. 

Irkçı saldırı baÅŸka bir yolcu tarafından kaydedilmiÅŸ ve Ä°ngiliz Daily Mail gazetesi tarafından yayınlanıştı.

Saldırgan, yaÅŸlı adamı “ücretsiz haklar” için ülkesine gelmekle suçladı ve “Bu yüzden buradasın dostum, ücretsiz haklar ve yürüteç… Ama yürütecin otobüs durduÄŸunda dışarıya uçacak.” diyen adam, yaklaşık 3 dakika boyunca sözlü saldırısını sürdürdü.  Yolcunun Türk ve Müslüman oluÅŸuyla ve ailesiyle ilgili de hakaretler etti. Otobüsten inmek için ayaÄŸa kalktığında Türk yolcuyu tehdit etmeye devam eden adam “Ne yapacaksın? Hiçbir ÅŸey” diyerek onu tahrik etmeye devam etti.

Salırgan ayrıca “O b.ku konuÅŸuyorsan Türkiye’ye geri dön. Ama hayır, gidemezsin çünkü Türkiye’de her ÅŸey patlıyor” diye de bağırdı. Bu sözü, saldırının Ankara'daki canlı bomba saldırısından sonra gerçekleÅŸtiÄŸini gösteriyor.

Otobüsten inerken bağırarak yolculara Ä°ngiltere’nin göçmen karşıtı ırkçı UKIP partisine oy vermelerini söyleyen adam saldırıya uÄŸrayan kiÅŸinin yürütecini de otobüsün dışına attı. Yoldan geçenlerden biri ise yürüteci alıp otobüsteki Türk yolcuya geri verdi.

Kaynak: Daily Mail

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.