Sosyal Medya

Güncel

FT: Erdoğan'ın gülmesine şaşırmamalı

Financial Times'ta yazı kaleme alan David Gardner, Erdoğan'ın Merkel ile görüştüğü sırada gülümsemesinden rahatsız oldu.



Ä°ngiliz Financial Times gazetesinin dış haberler editörü David Gardner gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan yazısında, "Avrupa, Türkiye'yi yeniden keÅŸfetmek için herhalde daha kötü bir zaman seçemezdi" yorumunda bulundu.

Ä°ngiliz yazar ErdoÄŸan'ı eleÅŸtiren yazısında Merkel ile görüÅŸme sırasında gülen ErdoÄŸan'ın gülüÅŸünden rahatsız olarak, kamuoyunda gülerken pek görülmediÄŸini ve görüÅŸme sırasında gülmesine ÅŸaÅŸmamak gerektiÄŸini ifade etti.

ERDOÄžAN VE MERKEL KARÄ°KATÜRÜ

Financial Times'ın yorum sayfasındaki yazıya eÅŸlik eden karikatürde, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a bir hediye verilirken görülüyor. Hediye kutusunun üzerindeki paket Avrupa BirliÄŸi (AB), kurdela ise Almanya bayrağı.

 

Karikatürde Merkel gülerek saÄŸ eliyle hediyeyi verirken, Türkiye'nin insan hakları sicili ile ilgili bir belgeyi sol eÄŸiliyle çöp kutusuna atıyor. Merkel gibi gülen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın ise elleri cebinde.

AB TÜRKÄ°YE'YÄ° YÜZÜSTÜ BIRAKMIÅžTI

Financial Times'ın eski Türkiye muhabirlerinden olan David Gardner'in yazısının baÅŸlığı, "Avrupa, Türkiye ile bütünleÅŸmek için kötü bir zaman seçti".

Gardner yazısına ÅŸu tespitlerle baÅŸlıyor: "Özellikle Fransa ve Almanya'nın muhalefeti ile yaklaşık 7 yıl önce AB Türkiye'yi neredeyse tamamen yüzüstü bırakmıştı. Tam üyelik müzakerleri o dönemde Türkiye için reform motoruydu. Ülke gerçek bir demokrasiye dönüÅŸüyordu.

Åžimdi ise hafta sonu Ä°stanbul'da olan Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'den etkilenen AB Türkiye'yi yeniden kucaklıyor. Ancak burada söz konusu olan, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın giderek artan tek adam yönetimi altında daha çok Suriye gibi olma tehlikesi ile yüzleÅŸen bir ülke."

ERDOÄžAN'IN GÜLMESÄ°NE ÅžAÅžIRMAMALI

David Gardner'a göre, bugünlerde kamuoyunda gülerken pek de görülmeyen ErdoÄŸan'ın, Merkel'le görüÅŸmesi sırasında "Gözlerinin içinin gülmesine ÅŸaÅŸmamalı."

Gardner, "Belki de ErdoÄŸan, Merkel'le görüÅŸmesinin 1 Kasım'daki genel seçim öncesi birkaç puan oy artışı getirebileceÄŸini düÅŸünüyor" demiÅŸ yazısında.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.