Sosyal Medya

Güncel

HDP'nin seçim bildirgesine toplatma kararı

Ağrı Sulh Ceza Hakimliği, HDP'nin seçim bildirgesi için özyönetim'e yer verdiği gerekçesiyle toplatma kararı verdi



AÄŸrı Sulh Ceza HakimliÄŸi, HDP’nin 1 Kasım seçim beyannamesinde yer alan “özyönetim” vurgusunu gerekçe göstererek, seçim beyannamesi kapsamında hazırlanan broÅŸürler hakkında toplatma kararı verdi.

Aydın’da HDP üyelerinin seçim çalışması yaptığı sırada Aydın Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından tebliÄŸ edilen karar doÄŸrultusunda seçim beyannameleri toplatılmak istendi. Savcılık tarafından tebliÄŸ edilen tutanak HDP’liler tarafından imzalanmadı. Savcılığın kararına avukatlar da itirazda bulunmak üzere adliyeye geçti.

ÖZ YÖNETÄ°M VURGUSU

AÄŸrı Sulh Ceza HakimliÄŸi tarafından verilen karar ÅŸöyle:

“HDP Genel Merkezi’nce bastırılan ve içeriÄŸinde ‘Bütün halkların farklılıkları ile birlikte kendi iradesi ile yaÅŸamasından yanayız. DoÄŸrudan demokrasiye inanıyoruz. Kendimize de karşı yerel demokrasiyi de, yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin yerinden yönetilme yani öz yönetimi savunuyoruz.

Valimize, kaymakamımızı kendimiz seçmek istiyoruz. Bunun için bir kez daha inadına HDP’ ibarelerini içeren broÅŸürlere AÄŸrı Sulh Ceza HakimliÄŸi’nin 16 Ekim 2015 tarihli ve 2015/1570 DeÄŸiÅŸik iÅŸ sayılı kararı ile el konulmasına karar verildiÄŸi bildirilmiÅŸtir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.