Sosyal Medya

Güncel

'Bu meclis 2 veya 3 partili olabilir'

Eski Kültür Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı İsmail Kahraman, 1 Kasım'dan sonraki Meclis'in iki veya üç partili olmasının sürpriz olmayacağını söyledi.



Ä°hlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Kahraman, TGRT Haber'de seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Kahraman, seçim sahasını nasıl gördüÄŸü sorusuna, "Fevkalade bir alaka var. Partiler arasında centilmenlik anlaÅŸması oldu, ses kirliÄŸi ve bayrak gibi malzemeler olmaması sebebiyle seçim çalışmaları durgun gibi gözüküyor ama ben herkesin seçim heyecanı içinde olduÄŸunu görüyorum" dedi.

'KOALİSYONLAR ZARURETİN MEYDANA GETİRDİĞİ DURUMLARDIR'

Koalisyonların zaruretin meydana getirdiÄŸi durumlar olduÄŸunun altını çizen Kahraman, "Türkiye bütün kalkınmalarını tek partinin olduÄŸu dönemlerde yaptı. 7 Haziran'da beklenmedik bir netice ortaya çıktı. Nasılsa AK Parti kazanır, rey vermeye gitmesem de olur diyenler oldu. KomÅŸuya misafirliÄŸe gidenler oldu. Fakat durumu görüp, ben bu evde kalmam deyip kendi evine dönmeler baÅŸladı. Güzel geliÅŸmeler var. MHP'de, HDP'de erime görüyorum. Zannediyorum güzel bir netice olacak 1 Kasım'da" dedi.

'1 KASIM'DA DEMOKRASÄ° ÅžÖLENÄ° OLABÄ°LÄ°R'

'Kimin daha çok arabası geçiyorsa, o ötekini bastırır' düÅŸüncesinin artık deÄŸiÅŸtiÄŸini belirten Kahraman, "Bu havalar deÄŸiÅŸti. Dışarıda Almanya'da Köln'de, Londra'da köÅŸeler vardır. Orada propagandasını yaparlar. Televizyonlarda açık oturumlar yapılır, Türkiye de giderek o hale gelecektir. Seçime iÅŸtirak nispetinin düÅŸmemesi lazım. 1 Kasım'da demokrasi ÅŸöleni olabilir" dedi.

'BU MECLÄ°S 2 VEYA 3 PARTÄ°LÄ° OLABÄ°LÄ°R'

Kahraman, 'Koalisyon görüÅŸmelerini nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "BaÅŸbakanımız'ın büyük bir gayretle hükümet oluÅŸturmak istediÄŸini biliyoruz. CHP'nin ileri sürdüÄŸü bazı ÅŸartlar vardı ki uygun olmayan tekliflerdi. Orada kilitlenme oldu. MHP tabanı da koalisyonu istiyordu fakat burada Devlet Bey faktörü ortaya çıktı. Bir hayır havası oldu. 1999'da yine böyle bir tablo oluÅŸtu. 5 parti meclise geldi. Biz Devlet Bahçeli'nin baÅŸbakanlığında DYP ve Refah bir hükümet kuracağız diye beklerken, Devlet Bey hemen ikinci gün Tansu hanımla, Recai Bey biraz dinlensinler dedi. Ekonominin alt üst olduÄŸu talihsiz bir koalisyon kuruldu. Ne oldu, 2002'de MHP Meclis'in dışında kaldı. ANAP Meclis'in dışında kaldı. Seçmen bugün günümüzde spor takımı tutar gibi bir taraftar durumunda deÄŸil. Ailenin çocuÄŸu oldu, ailesi hangi partideyse çocukta o partide sayılırdı. O deÄŸiÅŸti. Ä°letiÅŸimdeki geliÅŸmeler her an hadiseleri takip edebilme, bu imkanlar toplumu ileri hale getirdi. Birinci parti yok olabiliyor. Bu Meclis iki veya 3 partili olabilir hiç sürpriz saymam. Koalisyonlar zaruret halinde olur. Ä°talya koalisyondan bıktı. Yapılan deÄŸiÅŸiklikle yüzde 40'ın üzerinde alan parti iktidar sayılıyor. Bu seçim baÅŸkanlık sisteminin ne kadar doÄŸru olduÄŸunu gösterdi. Ä°ktidar tek partide olduÄŸu zaman istikrar olur" dedi.

'AK PARTÄ° 13 SENE SESSÄ°Z DEVRÄ°M YAPTI'

Kahraman, seçim beyannamesiyle ilgili ise ÅŸunları söyledi: "AK Parti 13 sene sessiz devrim yaptı. Cumhuriyetin ilanından 2002'ye kadar yapılanların 2'ye 3'e katlandığını gördük. Seçim beyannameleri her parti tarafından çıkartılır. Bir nevi taahhütnamedir. Zaman siyasette çabuk geçer. 2019'da cumhurbaÅŸkanı seçeceÄŸiz. Mahalli seçim olacak. Beyannamede bir çok baÅŸlık var. Emeklilikte 1200 TL'lik ilave var. 240 ay 250 liradan toplu konuttan ev edinme imkanı var. Gençlere ait gençliÄŸin iÅŸ sahasına girmesi, çok büyük imkanlar var. Genç iÅŸ kuruyorsa 50 bin liralık hibe var. Ä°ÅŸini geliÅŸtirecekse 100 bin TL daha veriliyor. Yüzde 85'inin kefaletini fon karşılıyor. Bir genç iÅŸ buldu. 1 yıl ücretini maaşını devlet verecek, iÅŸyerine yük olmasın diye. Gence bilgi beceri saÄŸlayacak. Ä°ÅŸveren ihtiyacı var o yükü taşımak istemiyor. O yüzden iÅŸe almak istemiyor. Parasını devlet verecek. Çok güzel imkanlar saÄŸlanacak".

'DÄ°ÄžER ÜLKELERDE 18 YAÅž HEM SEÇME HEM DE SEÇÄ°LMEDÄ°R'

'18 yaşında bir genç Meclise girebilir mi?' sorusuna Kahraman, "CumhurbaÅŸkanımız BaÅŸbakanlığı ısırasında gençlere çok önem verdi. Her ülkenin geleceÄŸi gençliÄŸidir. 18 yaşında bir delikanlıya evlenme hakkı tanıyorsun. Ceza hukukundaki indirimlerden istifade ettirmiyorsun, ehliyet veriyorsun, seçme hakkı veriyorsun, peki bu kiÅŸiyi toplum seçiyorsa milletvekili olabilir. DiÄŸer ülkelerdeki parlamenter sistemlerde 18 yaÅŸ hem seçme hem seçilmedir." ÅŸeklinde cevap verdi.

'TECRÜBE MEKTEBÄ° OLMAYAN ÇOK BÜYÜK BÄ°R HAZÄ°NEDÄ°R'

Kahraman, '3 dönemlik vekillerin yeniden AK Parti listelerinde yer almasını nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "Åžimdi tecrübe, mektebi olmayan çok büyük bir hazinedir. Listelerdeki deÄŸiÅŸiklik sadece 3 dönem meselesinde olmadı. 312 kiÅŸilik bir deÄŸiÅŸim var 2007 ile 1 kasım arasında. YetiÅŸmiÅŸ bir eleman, toplum tarafından kabul gelmiÅŸ bir elemanın devam etmesi lazım. Geçen dönem bir dönem olmadı. Bir dönem geçirilmiÅŸ olmadı. Bütçeyi Maliye Bakanlığı hazırladı. Komisyon yok. Bütçe görüÅŸülemiyor. Bu dönemin 3. dönem sayılmaması çok doÄŸru. Tecrübe deÄŸerlendirilmeli. Bir de kalıntı olmak hadisesi var. ABD'de baÅŸkan iki dönem seçilebilir. Bizde de öyle". ifadelerini kullandı.

'TOPLAMA REYLER KENDÄ°NÄ° GÖSTERDÄ°'

Ä°smail Kahraman, HDP'nin 7 Haziran'dan sonraki tavrıyla ilgili "Oy aldığı bölge hassas bir bölgedir. Hiç bir zaman PKK'ya terör örgütü demezler. HDP'nin niyetinin tek millet, tek vatan düÅŸüncesi içinde olmadığını görüyoruz. Toplama reyler kendini gösterdi. BaÅŸbakanımızın talebi üzerine gelen 2 kiÅŸi 28 günden fazla dayanmadı. Niyetin Türkiye ile bütünleÅŸmek olmadığı ortaya çıktı. 80 kiÅŸi içerisinde Kürtçe bile 30 kiÅŸi deÄŸildir. Güçlü bir Türkiye'yi dünya istemiyor. Türkiye'nin başında bir dünya lideri var.” ifadelerini kullandı.

'MENDERES ALGI YANILTMALARI YOLUYLA ASILDI'

'Merkel Türkiye gelirken 100 akademisyen gelmeyin dedi. ErdoÄŸan bu akademisyenlere mankurt benzetmesinde bulundu.' sorusu üzerine Kahraman, "Benim kanaatim ÅŸudur. Türkiyeyi ÅŸikayet ederler. Siz de bir geminin içerisindeniz bu gemi okyanusa açılıyor sizin de lehinize. Tesir altında kalarak ters algılarla yanlışa gidenler var. Bunlar kendi ülkelerini ÅŸikayet ederler. Yanlış yapıyorlar. Sayıları azalıyor. Eskiden çok fazlaydı. Toplum gerçekleri görüyor. Yanıltma yoluyla neticeye gitmek olmuyor. Menderes algı yanıltmaları yoluyla asıldı. Türkiyeyi geliÅŸtiren kim varsa onun hakkında olumsuz hava meydana getiriliyor.” dedi.

'DEVLETÄ°N DOSTLUKLARI OLMAZ DEVLETÄ°N MENFAATLERÄ° OLUR'

PKK'yı sadece PKK olarak görmemek lazım. Uluslararası güçler var sorusu üzerine Kahraman, "Devletlerin dostlukları olmaz. devletlerin menfaatleri olur. 3 bin dolardan 10 bin 500 dolara çıkmış bir Türkiye. 5 yıllık planda hedefimiz 1.3 trilyon dolarlık milli gelir. 16 bin dolarlık milli gelir. 4 milyon iÅŸ sahası açmak. Türkiye bu hedeflere doÄŸru gidiyor. Türkiye yaptığı yatırımlar geliÅŸiyor. Bunun önlenmesi için ne lazım? Piyonlar bubi tuzakları gerekiyor, onlardan biridir. Harfler çok ama hepsi esasında bir ahtapotun kollarıdır. Ahtapot beyin. Kollarıyla uzatır takıştırır. Türkiye'de bunu yapıyorlar. Ä°ster PKK ister DEAÅž olsun hepsinin gayesi Türkiye yükselmesin ve ayaÄŸa kalkmasın. Buna raÄŸmen geliÅŸme devam ediyor, edecek. Ä°ÅŸte 7 Haziran'dan alınan bir ders var. Ä°lk defa yenilenen bir seçimle karşı karşıyayız. Toplum bundan dolayı üzüldü. Bundan üzgün millet. Türkiye ne zaman kalkınıyorsa hemen önü kesiliyor. Bunu kesmeyen bir irade var bugün. CumhurbaÅŸkanımız da BaÅŸbakanımız da öyle. Dik duran dünya beÅŸten büyüktür diye bir beyanda bulunan. 'One minute' deyince herkes ürperdi eyvah dediler. Sonra ne oldu Davos'a ne zaman geleceksin dediler dik durduÄŸun zaman kimliÄŸine sahip olduÄŸun zaman.” ifadelerini kullandı.

'BASIN OBJEKTÄ°F DEĞİL, OLAYLARI ÇARPITIYOR'

Ankara'daki bombalı saldırıyla medyanın verdiÄŸi sınavla ilgili ise Kahraman, "Beni üzüyor. Ä°lla menfi yönden bakılıyor. Bardağın devamlı boÅŸ tarafından. Hem olumluyu hem olumsuzu söylemek gerekiyor. Ä°yisini de yazın kötüsünü de yazın. Millet karar versin. Basın objektif deÄŸil, olayları çarpıtıyor. O kadar çarpıtmalar var ki üzüyor insanı. Bu menfi hava zamanla geçer.” dedi.

ASGARÄ° ÜCRET KONUSU

Asgari ücret konusunda Kahraman, "Asgari ücret bekarlara 1300 TL evlilere deÄŸil. Yani bu bir taban. Evlenene gelir vergisi düÅŸülerek ek destek. 3 çocuktan sonra vergisi yok. Yeni iÅŸ kuranlara yapılan desteÄŸi arz etmiÅŸtim. Hangi öÄŸrenci talep ediyorsa tamamına kredi verilecek. Lise ve üniversite mezunlarına 2 yıl boyunca genel saÄŸlık sigortası devlet tarafından ödenecek. ÖÄŸrenim gören gençlerden pasaport harcı alınmayacak. Evleneceklere çeyiz hesabı açılacak. Engelliler için birçok geniÅŸ sayfa açıldı. Engellilere çok önem verildi. Sosyal devlet bu demektir. Okula giden talebinin kitaplarının verilmesi. Åžimdi gidiyorsanız masanızda kitaplarınızı, tabletinizi buluyorsunuz. EÄŸitimde çok büyük hamle yapıldı." dedi.

'ATEÅžKESÄ°N HÄ°Ç BÄ°R MANASI YOK'

Terörle mücadele konusunda Kahraman, "Çok ileri gitmiÅŸlerdi. Devlet kuracağız diyorlardı. Diyarbakır merkezli bir devlet. Eroin tarlaları yerle bir edildi. UyuÅŸturucu ticaretinin önü kesildi. Dikkat ederseniz çeteler ve mafyadan AK Parti döneminde bahsedilmez oldu, onlar tarih oldu. Lojistik destek veren devletlerin kulağı çekildi. 2 bin 900'ün üzerinde terörist öldürüldü ve 2013 Nevruzu'nda bir mektup okundu. Dinden ve bütünlükten bahseden. Bunu kandil bunu kabul etmedi, edemezdi. Çünkü ahtapot istemedi. Masayı deviren de sizsiniz de iyi niyetten anlamayan da sizsiniz. Bütün iyi yaklaşımlara raÄŸmen evet demeyen de sizsiniz. Åžimdi ateÅŸkes ilan ettiler. Hiç bir manası yok. Nitekim gördünüz kaç askerimiz ÅŸehit oldu. Yanlış yapılıyor ve giderek lojistik destekleri kesildiÄŸi için yakında Türkiye neticeye gidecektir".

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.