Sosyal Medya

Güncel

Oğlunun tutuklanmasını istiyor!

IŞİD'e katılan oğlunun tutuklanmasını isteyen baba, 'hayatımızdan endişeliyiz çünkü çuvala çomak soktuk' dedi...



Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 3 arkadaşıyla birlikte Suriye'ye götürülen ve IŞİD'e katıldığı öne sürülen 19 yaşındaki Serkan Uzun'un ‘canlı bomba' olmasından korktuÄŸu için tutuklanmasını ve koruma altına almasını isteyen babası Bekir Uzun, "Kendi hayatımızdan endiÅŸeliyiz çünkü çuvala çomak soktuk" ifadesini kullandı.

OÄŸlu 1 Ekim'de evden çıktığını, önce Gaziantep'e, oradan da Rakka'ya gittiÄŸini söyleyen Bekir Uzun, RS FM'de Yavuz OÄŸhan'dan "bidebunudinle" programına baÄŸlanarak ÅŸunları söyledi:

"Nasıl olduysa onu yoldan çıkartmışlar. Kimlerle tanıştı, kimlerin çocuÄŸun beynine girdiÄŸini kimse bilmiyor. Çok sakin bir çocuktu. Namaz kılmazdı namaza baÅŸladı. Kötü bir alışkanlığı yoktu. Gittikten bir iki gün sonra annesine telefon açıyor, iyiyiz çalışıyoruz diyor, sonra irtibat kesiliyor. Ben çocuÄŸu aradım, telefonla ulaÅŸamayınca polise gittim.

Kendi hayatımızdan endiÅŸeliyiz çünkü çuvala çomak soktuk. Serkan'ın kiminle temas ettiÄŸini biliyoruz, polise de bildirdik, zaten sahte isim kullanıyorlarmış. Her mahallede örgütlenmiÅŸler. Kuran öÄŸreteyim, din öÄŸreteyim diye çocukları kandırmışlar. Polisin elinde her türlü bilgi var. Verdik onları. Gözaltına olanlar var. Arananlar da var. Yaygın bu evler, arı gibi çalışıyorlarmış. Çok aileler var ama konuÅŸamıyorlar, bize bir ÅŸey yaparlar diye korkuyorlar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.