Sosyal Medya

Güncel

Başörtülü gazeteci tartaklandı iddiası

Aydın'da CHP'nin seçim bürosu açılışında canlı bomba muamelesi yapılan gazeteci Kulfel'e, bugün de aynı seçim bürosunda saldırıda bulunuldu.



Olay, Didim'de Atatürk Bulvarı'ndaki CHP Didim Ä°lçe Seçim Bürosu önünde meydana geldi. GeçtiÄŸimiz PerÅŸembe günü CHP'nin ilçe seçim bürosu açılış törenini takibi sırasında bazı partililerce canlı bomba muamelesine maruz kalan ve çantası aranmak istenen baÅŸörtülü gazeteci Canan Kulfel, bugünde aynı partinin seçim bürosunda düzenlenen basın açıklaması sonrası bir kiÅŸinin fiziki saldırısına uÄŸradı. Gazeteci Kulfel'e düzenlenen saldırıyı önlemek isteyen gazeteci YaÅŸar Çelebi'nin de fotoÄŸraf makinesi kırıldı. Saldırıyı gerçekleÅŸtiren ÅŸüpheli Ehsan Yapıcı (63), Didim Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü ekiplerince gözaltına alınarak Altınkum Polis Merkezi AmirliÄŸi'ne götürüldü.

SÖZLÜ HAKARETLERDE BULUNDULAR

Olay sonrası gazeteciler Canan Kulfel ile YaÅŸar Çelebi, Altınkum Polis Merkezi AmirliÄŸi'ne giderek ÅŸikayette bulundu. Kulfel ile Çelebi'yi ilçede görev yapan gazeteciler de yalnız bırakmadı. Emniyete verdikleri ifadeleri sonrası gazetecilere açıklama yapan Canan Kulfel, geçen PerÅŸembe günü yaÅŸanan olayla ilgili basın toplantısı düzenlendiÄŸini, toplantıdan çıktıktan sonra saldırı olayının gerçekleÅŸtiÄŸini söyledi. 

Toplantı sonrası gazeteci arkadaÅŸlarıyla birlikte konuÅŸtukları sırada yanlarına gelen kiÅŸinin kendilerine, "Ne konuÅŸuyorsunuz, ajan mısınız, kime çalışıyorsunuz" diye hitapta bulunduÄŸunu anlatan Canan Kulfel, ÅŸunları söyledi: "Bana, 'Kıyafetine bir bak. Bir yüzün açık kalmış, kapatıp kapatmasan ne olur. Afgan gibi olmuÅŸsun' diye hitapta bulundu ve elini suratıma doÄŸru getirip, vurma giriÅŸiminde bulundu. Polis çağıracağımızı söylediÄŸimizde ise yanımızdan uzaklaÅŸtı. Karşı tarafa geçtiÄŸinde ise gazeteci aÄŸabeyimiz YaÅŸar Çelebi'nin fotoÄŸraf makinesini yere çarptı. Emniyete ÅŸikayetimizi bulunduk"

Gazeteci YaÅŸar Çelebi ise, olayın CHP'nin ilçe seçim bürosunda düzenlenen toplantı sonrasında yaÅŸandığını belirterek, yanlarına yaklaÅŸan Ehsan Yapıcı'nın gazeteci Canan Kulfel'e kıyafetiyle hakarette bulunduÄŸunu söyledi. Yapıcı'nın elini gazeteci Canan Kulfel'ın burnunun hizasına getirdiÄŸinde kendisinin olaya müdahil olduÄŸunu ifade eden Çelebi, ÅŸunları kaydetti: "Bu esnada Canan arkadaşımız 155 Polis Ä°hbar hattını aradı. Åžüpheliyi kaçırmamak için arkasından gitti. Karşı bölümde de yeniden vurmaya kalkıştı. Orada bulunan bir vatandaÅŸ da önlemek istedi. Ben de karşı taraftan o anın fotoÄŸrafını çekmiÅŸtim. Sonra benim yanıma gelerek elimdeki fotoÄŸraf makinesini aldı ve iki kere yere çarptı".

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.