Sosyal Medya

Dünya

İngiltere'den yeni terör önlemleri; uzmanlar endişeli...

İngiltere Başbakanı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde bir dizi sıkı terör önlemleri alacaklarını açıkladı. Analistler ise alınacak önlemlerin ters tepebileceğini düşünüyor



Britanya BaÅŸbakanı David Cameron aşırılıkla mücadele için yeni bir strateji açıkladı. EleÅŸtirmenler yeni politikanın gençleri yabancılaÅŸtıracağını savunarak Ä°ngiltere'de anti terör önlemleri geri tepebilir analizi yaptı.

Cameron Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Sessiz çoÄŸunluk olan Müslümanlar, fanatiklerle mücadele etmeli"derken, nefret ve aşırılık empoze eden vaaz faaliyetlerini kısıtlamak için önlemler almaya baÅŸlayacaklarını duyurdu. Cameron, "Hükümet olarak bunun bizim sorunumuz olduÄŸunu biliyorum. Ama Müslüman topluluklara da görev düÅŸüyor. Liberal, hoÅŸgörülü ve özgün bir islam ortaya koyarak demokrasi, özgürlük ve eÅŸitlik ile uyum içinde olduklarını göstermeliler." dedi.

Cameron'un almayı düÅŸündüÄŸü tedbirler arasında, radikallerin Ä°ngiltere'deki faaliyetlerini bozacak bir dizi yasa, sosyal medyada ve toplu etkinliklerde aşırılık yanlısı konuÅŸmalara getirilecek kısıtlama ve asbo (asosyal) olarak tanımlanan gençlerin takip edilmesi, yurtdışına savaÅŸmaya gitme riski olanların pasaportlarının iptal edilmesi de var.

Cameron açıklamasında, sosyal medya sitelerini takip de var. Ä°ngiltere BaÅŸbakanı, twitter gibi sosyal medya sitelerinin, 18 yaÅŸ altındaki gençlerin de takip ettiÄŸini, radikal terörist grupların 18 yaÅŸ altına da uzanabileceÄŸini, Suriye'de savaÅŸmak için onları ikna edebileceÄŸini düÅŸünüyor. Yine alınması muhtemel tedrbirler arasında, 16 yaÅŸ altına çıkarılan pasaportlar için de bir madde var; anne babaların izni ile yurtdışına gidenlerden terörist faaliyet ÅŸüphesi olanların, anne-babalarının da pasaportları iptal edilecek. Yine internet üzerinden yapılan haberleÅŸmeler konusunda da güvenlik hizmetlerinde sert önlemler alınacak. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.