Sosyal Medya

Dünya

Kudüs'ten önce İsrail bölündü

İsrail'in Kudüs'te Filistinlilerin yaşadığı bölgelere duvar ve kontrol noktaları koyması İsrail'de tartışmalara neden oldu



Ä°srail iÅŸgal güçleri DoÄŸu Kudüs'te Filistinlilerin yaÅŸadığı Cebel el-Mukebbir Mahallesi'nin yakınına seyyar duvar ördü ve kontrol noktalarını arttırdı. Ä°ÅŸgal güçleri birçok mahallede yolları beton bloklarla kapatarak araçları tek tek durdurup arama ve kimlik kontrolü yapıyor.

Mahalleler arasındaki geçiÅŸlere sınırlama getirilmesi Ä°srail yönetiminde çatlaklara neden oldu. Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Emanuel Nahson ise konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Ä°srail, Kudüslülere maksimum güvenlik sunmak için tedbirler alıyor. (Bu duvarın) Siyasi bir anlamı yoktur. Bu sadece bizim güvenlik önlemlerimizin bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

BirleÅŸik Tevrat YahudiliÄŸi Konseyi üyesi Ä°zak Pindrus, Kudüs'teki sürücülerin büyük bir kısmının, doktorların ise yarısının Doüu Kudüs'ten geldiÄŸini savunarak bunun ÅŸehri felç ettiÄŸini öne sürdü.

Yerushalmim isimli örgütün BaÅŸkan Yardımcısı Tamir Nir ise planın yanlış olduÄŸunu belirterek DoÄŸu Kudüs ve Ä°srail'in kontrolündeki bölge arasındaki geçiÅŸlerin ekonomiye ve kültürel çeÅŸitliliÄŸe büyük katkı saÄŸladığını söyledi. Nir, Ä°srail'in ÅŸehrin Arap sakinlerine yönelik aşırı tavırlarının kendisini üzdüÄŸünü kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.