Sosyal Medya

Güncel

İngiliz gazetecinin İstanbul'daki intiharında soru işaretleri

BM kuruluşları ve BBC'de çalışan İngiliz gazetecinin Atatürk Havalimanı'nda intiharı sonrası ilginç detaylar ve soru işaretleri ortaya çıktı



Ä°ngiltere'nin baÅŸkenti Londra'dan Ä°stanbul'a gelen Ä°ngiliz bir gazeteci Atatürk Havalimanı'nın tuvaletinde intihar etti.

Londra'dan önceki gün 22.00'de Atatürk Havalimanı'na gelen ve 00.15'te Irak'ın Erbil kentine hareket edecek tarifeli seferi kaçıran Ä°ngiliz yolcu Jacqueline Anne Sutton'un, yeni bilet alacak parası olmadığı için sinir krizi geçirdiÄŸi ve transit bölümündeki tuvalete giderek, intihar ettiÄŸi ileri sürüldü. 

Uçağını kaçırması üzerine parası olmadığını ifade eden Sutton, bir süre aÄŸladıktan sonra dış hatlar terminali geliÅŸ katında transit bölümdeki tuvalete gitti. Burada ayakkabılarının baÄŸcıklarını çözerek kendisini tuvalet kapısının arkasındaki askıya asan Sutton'un intihar ettiÄŸi tuvalete giren 3 Rus yolcu tarafından fark edildi.

Polis ekiplerinin incelemesinin ardından cenaze, aprona getirilen araçla Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Ä°LGÄ°NÇ Ä°DDÄ°ALAR

Jacqueline Anne Sutton'un gazeteci olduÄŸu ve daha önce Irak ve Afganistan’da görev yaptığı belirtiliyor. Daha önce BBC’de çalışan Sutton, merkezi Londra’da bulunan SavaÅŸ ve Barış MuhabirliÄŸi Enstitüsü’nün Irak direktörü olarak çalışıyordu.

Telegraph Gazetesi'nden David Barrett'in haberine göre Avustralya Ulusal Üniversitesi'nde araÅŸtırma görevlisi olarak çalışan Christian Bleuer, gazeteciyi tanıdığını belirtiyor. Polisin gazeteci ile ilgili bilet giÅŸesinde aÄŸlamaklı olduktan sonra tuvalete yöneldiÄŸi açıklamasını ÅŸüpheli bulan Bleuer, kameraların arızalı olduÄŸunu ifade ediyor. Komplocu olmadığını kaydeden Bleuer, kameraların çalışmamasının gazetecinin öldürüldüÄŸüne iÅŸaret olduÄŸunu iddia ediyor. Yine Bleuer, çok zorlu coÄŸrafyalarda çalışan birinin böylesine bir konudan dolayı intihar etmesini inandırıcı bulmuyor.

Sutton, BirleÅŸmiÅŸ Milletler'e baÄŸlı birçok kuruluÅŸta ve BBC'de de çalışmıştı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.