Sosyal Medya

Güncel

AK Parti'den YSK'ya baÅŸvuru

AK Parti, yurt dışındaki seçmenlerin oy kullanma yerlerinde uzun saatler beklemelerini engelleyici düzenlemelerin uygulanması için YSK'ya başvurdu.



AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi BaÅŸkanı Yıldız SeferinoÄŸlu, yaptığı açıklamada, hafta sonu yurt dışında oy kullanmak isteyen vatandaÅŸların konsolosluklarda uzun kuyruklar oluÅŸturduÄŸunu belirterek, oy kullanma iÅŸlemlerinin çok yavaÅŸ ilerlediÄŸini bildirdi.

SeferinoÄŸlu, 7 Haziran seçimleri sürecinde, yurt dışında oy kullanma iÅŸlemleri için 4 hafta sonu, 1 Kasım seçimlerinde ise 3 hafta sonu bulunduÄŸunu anımsatarak, "Bu ayın 25'inde oy verme iÅŸlemi bitecek, yani haftaya pazar günü son. Dolayısıyla 7 Haziran ile kıyasladığımızda ÅŸöyle bir tabloyla karşı karşıyayız; dün akÅŸam itibarıyla yurt dışında kullanılan oy sayısı 480 bin, 7 Haziran'da ise son haftaya girdiÄŸimizde bu rakam 622 bindi. Yani üçte bir gerisinden takip ediyoruz" diye konuÅŸtu.

Oy kullanma iÅŸleminin hızlandırılması için parti olarak alınması gereken tedbirleri görüÅŸtüklerini, ortaya konan çözüm önerileriyle ilgili YSK'ya yazılı talepte bulunduklarını ifade eden SeferinoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"Bu yoÄŸunluÄŸu önlemenin yolu nedir? Çalışma yaptık, bir; hafta sonu, cumartesi pazar, 24-25'inde sandık sayılarının artırılmasına dair bir talebimiz oldu. En kolay olacak iÅŸlerden bir tanesi de oy kullanma kabin sayısının artırılması. Çünkü en fazla zaman burada harcanıyor. Bunun hiçbir maliyeti yok. Fiziki ÅŸartları açısından mümkün olduÄŸu kadar oy kabin sayısını artırmak lazım. Bir sandığa 5-10 tane kabin konabilir, aynı anda 10 kiÅŸi oyunu kullanabilsin diye. Ä°nsanların oy vermesini rahatlatacak bir baÅŸka konu da oy kullanma saatlerinin bundan sonra en az gece 24.00'e kadar devam etmesine yönelik bir talebimiz var."

"YÜZDE 80 BU YOÄžUNLUÄžU AZALTIRIZ"

Gece saatlerinde oy kullanma iÅŸlemlerinin sürdürülmesinin, iÅŸ çıkışı sonrası için önemli bir kolaylık saÄŸlayacağını dile getiren SeferinoÄŸlu, ilgili kanunda da 24 saat esaslı olarak oy kullanabilmesinin öngörüldüÄŸünü, bunun için sadece YSK'nın yeni bir ek karar vermesi gerektiÄŸini ifade etti.

"Çok basit tedbirle bu yoÄŸunluÄŸun önüne geçmek mümkün" diyen SeferinoÄŸlu, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"Fiziki ÅŸartları müsait olan temsilciliklerimizde, yarından itibaren oy kullanma bitiÅŸ saatinin 24.00'e çıkarılması, mümkün olduÄŸu kadar oy kabin sayısının artırılması gibi çok basit tedbirlerle hiçbir ekonomik karşılığı olmayan tedbirlerle, yüzde 80 bu yoÄŸunluÄŸu azaltırız diye düÅŸünüyoruz. Dolayısıyla böyle bir talebimiz var."

CHP'LÄ° ÜYE KARÅžI ÇIKTI

AK Parti'nin YSK'ya yaptığı baÅŸvuru, bugünkü kurul toplantısında ele alındı. Alınan bilgiye göre, gece saat 24.00'a kadar oy kullanılması ile sandık ve kabin sayısının artırılması talebine, kurulun CHP'yi temsil eden üyesi karşı çıktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.