Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan müttefiğini vurdu: 30 ölü

Yemen'de operasyonlarını sürdüren Suudi Arabistan, yanlışlıkla kendi müttefiğini vurdu.



Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerince Yemen'in Taiz eyaletinde düzenlenen hava saldırılarında, 'yanlışlıkla' Hak DireniÅŸ Güçleri'ne (HDG) ait mevziler vuruldu. Olayda 10'u aynı aileden olan en az 30 kiÅŸi hayatını kaybetti.

CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen HDG'den kaynaklar, koalisyon güçlerinin, Taiz'in batısındaki El Vaziyye bölgesinde yanlışlıkla HDG mevzine hava saldırısı düzenlediÄŸini açıkladı. Saldırıda en az 30 kiÅŸi hayatını kaybetti. Ölenlerden 10 kiÅŸinin aynı aileye mensup siviller olduÄŸu belirtildi.

HDG'nin dün akÅŸam Husilerin elinden alarak söz konusu bölgede kontrolü saÄŸladığını belirten kaynaklar, koalisyon güçlerine sahadaki operasyonları iletme konusunda bir eksiklik yaÅŸanmış olabileceÄŸini kaydetti.

Öte yandan askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taiz'in El Muha ve Er Rahide bölgesinde HDG'nin koalisyon güçlerinin havadan desteÄŸiyle Husilere karşı yürüttüÄŸü operasyonlarda, 40 Husi militanı öldü.

Taiz Havaalanı ile hava üssü çevresinde de Husilere ait mevzilerin bombalandığı, bombardımanda bir helikopterin kullanılmaz hale getirildiÄŸi ve bir radar istasyonunun yıkıldığı ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.