Sosyal Medya

Dünya

İsrail'de silahlı saldırı: 2 ölü

İsrail'in güneyindeki Birşeba kentinde bulunan terminalde silahlı saldırı oldu, biri asker 2 kişi öldü. Aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 11 İsrailli ise yaralandı.



Ä°srail’in BirÅŸeba kentindeki ana otobüs terminalinde meydana gelen silahlı saldırıda 1 Ä°srailli asker ve 1 Eritreli öldü. 5’i asker ve polis 11 kiÅŸi ise yaralandı. Ä°srail polisi, ülkenin güneyindeki kentte düzenlenen saldırının önce çifte saldırı olduÄŸunu, sonra tek bir kiÅŸi tarafından gerçekleÅŸtirildiÄŸini açıkladı.

Ä°srailli yetkililer, saldırının biri silahlı diÄŸeri ise bıçaklı iki Filistinli tarafından yapıldığını öne sürmüÅŸtü. Ä°ddiaya göre iki kiÅŸi, Ä°srail güvenlik güçlerini kovaladı ve saldırıyı gerçekleÅŸtirdi. Polis daha sonra ikinci bir açıklama yaparak, olayın çifte sldırı olmadığını ve iki ÅŸüpheliden birinin Filistinli deÄŸil Eritreli olduÄŸunu söyledi. Açıklamada, "Saldırıya katıldığı zannedilen Eritreli polis tarafından vuruldu" denildi. Yaralandıktan sonra olay yerindeki Ä°srailliler tarafından darp edilen Eritreli hayatını kaybetti.

Reuters’e konuÅŸan Ä°srail polis amiri Yoram Halevy, eylemcinin güvenlikli otobüs terminaline girdikten sonra bir Ä°srailli askeri tabancayla öldürdüÄŸünü sonra da askerin tüfeÄŸini kullanarak istasyondakilere ateÅŸ açtığını öne sürdü. Halevy, eylemcinin öldürüldüÄŸünü belirtti.

Saldırı, Ä°srail güvenlik güçlerinin çok sıkı güvenlik tedbirleri almasına raÄŸmen gerçekleÅŸti. BaÅŸbakan Binyamin Netanyahu baÅŸkanlığındaki kabine, Ä°sraillileri korumak adına yeni kanunlar çıkarmıştı ve sivillerin de silah ruhsatı alabilmesini kolaylaÅŸtırmıştı.

Ä°srail güvenlik güçlerinin ve aşırılık yanlısı Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırı ve ihlalleri nedeniyle ekim ayının başından bu yana Filistin’de gerginlik arttı. Reuters'e göre üç haftadan bu yana devam eden ÅŸiddet olayları nedeniyle 42 Filistinli hayatını kaybetti. 8 Ä°srailli de öldü.

Kaynak: Reuters, AA ve Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.