Sosyal Medya

Güncel

Üçüncü İntifada başladı mı?

İsrail’in güneyinde Berşebaa kenti merkezindeki otobüs garında Filistinli bir saldırganın çevreye ateş açması sonucu bir İsrailli asker öldü. Adının Asam el-Arac olduğu belirtilen şahıs bıçakla saldırdığı 11 kişiyi de yaraladıktan sonra güvenlik güçlerince vurularak öldürüldü.



Bu arada polisin ‘yanlışlıkla’ vurduÄŸu açıklanan Eritreli bir göçmen yaralı halde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kent sakinleri, tırmanan ÅŸiddet olaylarından endiÅŸeli: “Evden çıkıp okula, iÅŸe ya da alışveriÅŸe gitmeye korktuÄŸum bir dünyada yaÅŸamak zorunda mıyım? HerÅŸey korkunç. Polisin daha fazla önlem alarak güvenlik tedbirlerini artırmasını istiyorum.”

DiÄŸer yandan Ä°srail yönetimi, DoÄŸu Kudüs’te Filistinli ve Yahudi mahalleleri arasına 10 metre yüksekliÄŸinde bir duvar ördü. Geçici olduÄŸu belirtilen duvar, tepki çekti: “Bu duvarı en iyi anlatan kelime ‘ırkçılık’ olurdu. Zaten bizimle Batı Åžeria arasında ırkçı bir duvar var. Fakat bugün Kudüs’te de böyle bir duvar yapılıyor. Kudüs sakinlerini ayırmayı istiyorlar.”

Ä°srail-Filistin arasında son haftalarda artan gerilim en az 42 Filistinli ve sekiz Ä°srailli’nin ölümüne neden oldu. Olayların fitilini Ä°srail güvenlik güçlerinin Kudüs’te El Aksa’ya yönelik ihlalleri tetikledi. Üçüncü Ä°ntifada çaÄŸrısı yapılırken; Filistinliler tarafından Ä°sraillilerin toplu olarak bulunduÄŸu yerlere yönelik münferit saldırıların sayısı fazlalaÅŸtı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.