Sosyal Medya

Güncel

Saddam'ın Sarayı IŞİD'ten geri alındı

Irak'ta IŞİD'e yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda Saddam'ın Başkanlık Sarayları'nın geri alındığı ve birçok militanın öldüğü bildirildi.



Irak Savunma Bakanlığı, Salahaddin ilindeki Beyci kasabasının kuzeyinde bulunan "Saddam'ın BaÅŸkanlık Sarayları'nın" IŞİD'ten geri alınıp, bölgenin tamamen kontrol altına alındığını duyurdu. Savunma Bakanlığı'na baÄŸlı SavaÅŸ Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ağır silahlarla donatılmış Irak ordusu ve HaÅŸdi Åžabi (Åžii milis gücü) birlikleri Salahaddin ve Kerkük arasındaki Fethe bölgesinde konuÅŸlanan terör örgütü DAÄ°Åž'in mevzilerini hedef aldı" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Salahaddin, Kerkük ve Diyala illeri arasında kalan Hemrin Tepeleri'ndeki "Saddam BaÅŸkanlık Sarayları'nın" tamamen kontrol altına alındığı belirtilen açıklamada, IŞİD için stratejik öneme sahip bir baÅŸka bölgenin de ele geçirildiÄŸi belirtildi.

Irak Hava Kuvvetleri'nden IŞİD'e operasyon

Açıklamanın devamında, Irak Hava Kuvvetleri'ne baÄŸlı savaÅŸ uçaklarının Enbar ilinin Elbu Ferac ve TelmiÅŸehide IŞİD mevzilerinin bombalanması sonucu çok sayıda militanın öldüÄŸü ve militanlara ait 3 aracın imha edildiÄŸi ve 6 hedefin vurulduÄŸu kaydedildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Albay Cebbar Hasan da, "Ordu güçleri bu sabah, güvenlik güçlerinin ilerlemesini engellemeye çalışan DAÄ°Åž militanlarının bulunduÄŸu Fehte bölgesine ağır silahlı birliklerle operasyon düzenledi" dedi.

Hasan, alınan ilk istihbarat bilgilerine göre, 22 militan öldürüldü ve IŞİD ait iki karakol imha edildi. Güvenlik güçlerinin yollara döÅŸenen mayın, bomba düzenekli evlerin ve tuzakların yoÄŸunluÄŸundan dolayı titizlikle ilerlediÄŸi kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.