Sosyal Medya

Dünya

Horasan Grubu lideri öldürüldü

ABD Savunma Bakanlığı, Horasan Grubu lideri Sanafi Nasr’ın Suriye'nin kuzeybatısında düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.



ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü, Suriye’nin kuzeybatısında düzenlenen hava saldırısında Horasan Grubu lideri ve Usama bin Ladin'in kuzeni Sanafi Nasr’ın öldürüldüÄŸünü açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, konuya iliÅŸkin yazılı açıklamasında, "Koalisyon güçlerinin Suriye’nin kuzeybatısında 15 Ekim’de gerçekleÅŸtirdikleri hava saldırısında, Horasan Grubu olarak da tanımlanan El Kaide’nin deneyimli savaÅŸçılarının lideri, gerçek adı Abdul Muhsin Abdullah Ä°brahim Åžariki olan Suudi asıllı Sanafi Nasr öldürülmüÅŸtür" ifadelerini kullandı.

Cook, uzun zamandır El Kaide için para ve savaÅŸçı toplayan deneyimli biri olduÄŸu ifade edilen Sanafi Nasr’ın Körfez bölgesinden yardımlar topladığı, Suriye’de örgüte yeni katılımlar için yollar oluÅŸturduÄŸu ve örgütün Batı’daki operasyonlarına yardımda bulunduÄŸu bilgisini paylaÅŸtı.

El-Kaide’nin Ä°ran’daki örgütlenme ağında da yer alan Nasr’ın, 2013’te Suriye’ye geçmeden önce de örgütün finansmanından sorumlu olduÄŸunu aktaran Cook, Nasr'ın son dört ay içinde öldürülen Horasan Grubu’nun beÅŸinci üst düzey yetkilisi olduÄŸunu da ifade etti.

Cook açıklamasında ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın, "Bu operasyon, ABD ve müttefiklerine saldırı planlayan Horasan Grubu’na ağır bir darbe indirmiÅŸtir. Operasyon, bize zarar vermek isteyenlerin eriÅŸebileceÄŸimiz noktadan ötede olmadıklarını bir kez daha kanıtlıyor" sözlerine yer verdi.

ABD Hazine Bakanlığı, Nasr’ı 22 AÄŸustos 2014’te küresel terörist listesine almıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da Horasan Grubu'nu, "militan yetiÅŸtirme, savaÅŸçı ve para akışına yardımcı olma, ABD ve Batılı hedeflere saldırılar planlama faaliyetlerini içeren bir geçmiÅŸi paylaÅŸan Nusra Cephesi ve çekirdek El Kaide'ye baÄŸlı aşırıcılardan oluÅŸan ÅŸebekeye verilen ad olarak" tanımlamıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.