Sosyal Medya

Dünya

'Rusya Humus'ta bir evi vurdu: 48 ölü'

Humus'ta aynı aileden 48 kişinin bulunduğu evin sığınağı, hava saldırısında isabet aldı. Suriyeli kaynaklar, ailenin tamamının öldüğü saldırıda evin Rus uçakları tarafından vurulduğunu söyledi.



Suriye’nin Humus kırsalında Rusya'nın hava saldırıları esnasında 48 kiÅŸinin bulunduÄŸu evin sığınağı isabet aldı. Al Jazeera’ye bilgi veren Suriyeli kaynaklar, aynı aileden 48 kiÅŸinin öldüÄŸü evi Rus uçaklarının vurduÄŸunu söyledi.

Moskova hükümeti, Humus ve çevresinin yanı sıra ülkenin çeÅŸitli bölgelerinde hava saldırılarını sürdürüyor. Cumartesi günü yapılan resmî açıklamada Rusya ordusu, son 24 saatte hava kuvvetlerinin 36 sorti yaptığını ve IŞİD’e ait 49 hedefi vurduÄŸunu söyledi. Vurulan hedeflerin Hama, Ä°dlib, Lazkiye, Åžam ve Halep bölgelerinde olduÄŸu ifade edildi.

Cumartesi günkü Rus bombardımanları sonrası Halep’e doÄŸru ilerleyen Suriye rejimi güçleri, burada konuÅŸlanan muhaliflerin sert savunmasıyla karşılaÅŸtı.

Rusya’nın 30 Eylül’de hava saldırılarına baÅŸlamasından bu yana, Suriye rejimi askerleri de karadan muhalif güçlere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Cumartesi günkü saldırıda Suriye rejimi askerleri Halep, Hama, Humus ve Lazkiye’de Nusra Cephesi ve diÄŸer muhaliflerin kontrolündeki bölgelere doÄŸru ilerledi.

Suriye’nin iç savaÅŸ öncesi ekonomisinin can damarı olan Halep ÅŸehrinin kontrolü, 2012 ortalarından bu yana rejim güçleri ve muhalifler arasında paylaşılıyor. Rejim güçleri ÅŸehrin batısında, IŞİD ise doÄŸusunda yer alıyor.

 

 

 

Kaynak: Al Jazeera, Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.