Sosyal Medya

Güncel

Patlamaya 4 tutuklama

Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden 4'ü tutuklandı.



Ankara Garı'nın önünde 10 Ekim Cumartesi günü gerçekleÅŸtirilen bombalı saldırıyla ilgili yürütülen soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan 11 kiÅŸi, adliyeye sevk edildi. Emniyetteki iÅŸlemleri tamamlanan ÅŸüpheliler, saÄŸlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerince Ankara Adliyesi'ne götürüldü.

Burada 11 ÅŸüpheliden 6'sı tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliÄŸine sevk edildi. Savcılık, 4 ÅŸüpheliyi doÄŸrudan serbest bırakırken, 1'i hakkında adli kontrol uygulanmasını talep etti. Mahkemeye çıkarılan 6 ÅŸüpheliden 4'ünün tutuklu yargılanmasına hükmedildi.

Zanlılar, Anayasal Düzene Karşı Ä°ÅŸlenen Suçlar SoruÅŸturma Bürosunda soruÅŸturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade verdi.

Bu arada adliye içinde ve çevresinde çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı. Olası bir olaya müdahale için TOMA'lar da hazır bekletildi. 

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı cumartesi günü Ankara’da gerçekleÅŸen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 102’ye yükseldiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Henüz saldırıyı gerçekleÅŸtirenler ve örgüt baÄŸlantısı olup olmadığı resmi makamlarca açıklanmadı. Canlı bombalardan birinin kimliÄŸinin belirlendiÄŸini söyleyen BaÅŸbakan, "DEAÅž ve PKK'nın olayda etkin rol oynama ihtimali yüksek" demiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.