Sosyal Medya

Dünya

Beyaz Saray önünde İsrail protestosu

Beyaz Saray önünde toplanan, aralarında siyonizm karşıtı Yahudilerin de bulunduğu bir grup, İsrail’in uyguladığı şiddet politikalarını protesto etti



Siyonizm karşıtı Yahudilerin de aralarında bulunduÄŸu bir grup, Ä°srail'in Batı Åžeria, Kudüs ve Gazze'de uyguladığı ÅŸiddet eylemlerini ve ABD’nin Ä°srail’e yardımlarını Beyaz Saray önünde protesto etti.

Ä°srail devletinin varlığına karşı çıkan Siyonizm Karşıtı Yahudiler BirliÄŸi üyelerinin de aralarında yer aldığı onlarca kiÅŸi öÄŸle saatlerinde Beyaz Saray önünde toplandı.

Ellerinde Filistin bayraklarının yanı sıra “Filistin için özgürlük”, “Ä°srail’in Gazze’ye saldırılarını durdurun”, “Mescid-i Aksa’dan ellerinizi çekin” yazılı dövizler taşıyan grup, “Ä°srail iÅŸgali son bulsun”, “SavaÅŸ suçlusu Netanyahu”, “Obama, Ä°srail’e yardımı durdur” sloganları attı.

Beyaz Saray önünde güvenlik önlemi alan polis, Ä°srail yanlısı bir kiÅŸinin gruptakilere sözlü sataÅŸmasının ardından baÅŸlayan tartışma üzerine kalabalığı, Beyaz Saray'ın kuzey cephesindeki parkın bulunduÄŸu alana uzaklaÅŸtırdı.

Ä°srail’in Filistinlilere yönelik son günlerdeki saldırılarının ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerinin ÅŸiddetle kınandığı gösteride, ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın da Ä°srail yanlısı tutumu eleÅŸtirildi. ABD yönetiminin insan haklarını ihlal eden ve savaÅŸ suçu iÅŸleyen Ä°srail’e milyar dolarlık yardımlarını bir an önce durdurması istenirken, uluslararası toplumun da ÅŸiddet karşısındaki sessizliÄŸi eleÅŸtirildi.

"ŞİDDET KARÅžISINDA SESSÄ°Z KALMAK SUÇA ORTAK OLMAKTIR"

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Siyonizm Karşıtı Yahudiler BirliÄŸi Sözcüsü Rabbi Yisroel Dovid Weiss, Ä°srail’in son günlerdeki ÅŸiddet yanlısı politikasını kınadı.

Weiss, “Åžu anda orada olanlardan öfke duyuyoruz. Hiç kimse çatışmalardan memnuniyet duymuyor. Bizi buraya bugün getiren de oradaki masum, günahsız insanların, sivil halkın öldürülmesi. Ancak büyük resme baktığımızda Ä°srail’in ÅŸiddet içeren politikası uzun yıllardır devam ediyor ve gidiÅŸat iyi deÄŸil” diye konuÅŸtu.

ABD vatandaşı David Barrows de Filistinlileri desteklemek için eyleme katıldığını belirterek, ABD hükümetinin de insan haklarını ihlal eden Ä°srail’e yardımda bulunarak suça ortak olduÄŸunu söyledi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.