Sosyal Medya

Coğrafyamız

TİKA'dan Lübnan'da sosyal projelere destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Lübnan'ın Akkar kentinde inşası tamamlanan bazı projelerin açılışını yaptı.



Akkar'ın KavaÅŸra köyündeki çocuk parkı, Kobayat köyündeki anaokulunun bahçe ve oyun alanının yenilenmesi, Aydoman köyündeki Ortodoks kilisesinin yenilenmesi ve spor sahasının açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

TÄ°KA BaÅŸkan Yardımcısı Süreyya Polat, TÄ°KA'nın Lübnan'daki faaliyetleri hakkında bilgi vererek, "Bir kilisenin açılışını yaptık. TÄ°KA hiçbir zaman din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmıyor. Dolayısıyla insana yatırım yapıyor" ifadelerini kullandı.

TÄ°KA Beyrut Ofisi Koordinatörü Ä°brahim Ergir de Lübnan ve Türk halkları arasındaki dostluÄŸu pekiÅŸtirmek için çalıştıklarını, projelerin iki ülke gençlerini de birleÅŸtireceÄŸini söyledi.

Aydamon köyündeki Ortodoks kilisesinin baÅŸpiskoposu Nictarios Makhoul ise TÄ°KA'nın kiliselerine yönelik yenileme projesinin Lübnan'daki Müslümanlar ve Hristiyanlar arasındaki baÄŸları güçlendireceÄŸini bildirdi.

Türkiye'nin güçlü bir devlet olduÄŸunu dile getiren Makhoul, 2013'te Suriye'nin Halep kentinde kaçırılan Süryani Ortodoks Kilisesi Halep Metropoliti Yuhanna Ä°brahim ve Rum Ortodoks Kilisesi Halep Metropoliti Bulos Yazıcı'nın bulunması için Türk hükümetinden yardım istedi.

Törene, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi ÇaÄŸatay Erciyes, Akkar Valisi Ä°mad Ellebki ve Lübnan parlemantosundan bazı milletvekilleri de katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.