Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den KKTC'ye içme suyu projesi protesto edildi

KKTC'de bazı parti, sendika ve sivil toplum örgütleri, bugün, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde protesto eylemi düzenledi.



17 parti ve örgütün destek belirttiÄŸi eylemde,CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın adaya geliÅŸi protesto edildi; sloganlar atıldı. Polisin geniÅŸ güvenlik önlemi aldığı eylemde örgütlerin Büyükelçilik kapısı önüne kadar ilerlemesine izin verilmedi.

Eylemde örgütler adına konuÅŸan Kıbrıs Türk ÖÄŸretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Åžener Elcil, barışa ulaÅŸmanın ancak mücadele ve kavgayla mümkün olabileceÄŸini savunarak, kendileriyle birlikte Türkiye ve dünyada da barış severlerin mücadelesini sürdürdüÄŸünü söyledi.

SAYGI DURUÅžU VE AÇIKLAMA

LefkoÅŸa ÇaÄŸlayan Park’ta toplanan demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler, elçilik önüne yürüyüÅŸe geçti. “GetirdiÄŸin su götürdüÄŸün canları temizleyemez” pankartı ile yürüyen kitle, AKP hükümeti ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan aleyhine sloganlar attı.

ERDOÄžAN'A "DÄ°KTATÖR" Ä°THAMI

Eylemde konuÅŸan Kıbrıs Türk ÖÄŸretmenler Sendikası Genel Sekreteri Åžener Elcil,“ArkadaÅŸlarımızı ve yoldaÅŸlarımızı katleden, GüneydoÄŸu’da kendi çıkarları için insanlara kıyım yapan, Kıbrıslı Türklere her fırsatta hakaret eden bir diktatörün getirdiÄŸi suyu istemiyoruz” dedi.

"BUGÜN ARAMIZDA BAZI YABANCILAR VAR.."

Elçilik önünde polis barikatı ile karşılaÅŸan kitle, ortak basın açıklamasını okudu. Kıbrıs Türk ÖÄŸretmenler Sendikası Genel BaÅŸkanı Semen Saygun’un okuduÄŸu açıklamada ÅŸu ifadeler kullanıldı:

“Bugün adamızda bazı yabancılar var. Bu yabancıları misafir olarak tanımlayamayız çünkü bugün kendilerinin ev sahipliÄŸinde Kıbrıslı Türk siyasilerin sadece davetli oldukları bir açılışı adamızda gerçekleÅŸtiriyorlar. Yani, daha önce bizlere ‘besleme’ diyen, her fırsatta aÅŸağılayan bu yabancılar bugün bir kez daha bizleri aÅŸağılamak üzere adamızda bulunuyorlar."

"BÄ°ZÄ° TÜRKÄ°YE'YE BAÄžIMLI HALE GETÄ°RECEKLER / YASTAYIZ SUYU NE YAPALIM/ BORU ÇEVREYE ZARARLI/

"Hem de ekolojik bir felaketi beraberinde getirebilecek ve belki de ‘asrın faciası’ olarak anılabilecek bir projeyi onuncu kez açmak için adamızda bulunuyorlar. Bizlere siz kendi kendinizi yönetemezsiniz. gelen suyu da yönetemezsiniz diyerek buradalar. Onların ifadesi ile bizleri “göbekten” kendilerine baÄŸlayarak daha fazla bağımlı kılmak için adamızda bulunuyorlar. Kendi ülkelerindeki seçim çalışmaları kapsamında ÅŸov yapmak için adamızda bulunuyorlar."

"Bu yabancıların bizlere reva gördükleri artık bizleri ÅŸaşırtmıyor. DeÄŸil bizi, kendi haklarından insanları iktidarları uÄŸruna katledenler bunlar. Diyarbakır’da, Suruç’ta ve daha geçen hafta Ankara’da demokratik hakkını kullanıp kendisini ifade eden 100’ün üzerinde insanın bombalarla öldürülmesinden sorumlu bu yabancılar."

"Bugün burada hem yasta, hem de isyandayız. Öldürülen gençler ve emekçiler için yasta, bizlere ve Türkiye halklarına reva görülenler için ise isyandayız.”

SÄ°YAH BALON

Açıklamanın ardından, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına havaya 100 siyah balon bırakıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.